Uradite sami : Limunada sa lavandom je krajnji lijek za glavobolju i anksioznost

Ako volite limunadu i imate anksioznost kao i ja, onda ćete biti beskonačno zahvalni što ste našli ovaj članak.Ne bih mogla ni zamisliti da omiljena limunada iz djetinjstva može takođe pomoći kod anksioznosti i glavobolje.Ali istina je!Sve što je potrebno je da dodate malo ulja lavande vašem receptu kako biste uživali u blagodatima.Ako nikada prije niste koristili ulje lavande za smirenje, onda vas očekuje prava poslastica.

Lavanda ima umirujući, ugodan miris i hemijski kompleksnu strukturu koja ima više od 150 sastojaka.Dokazano je da ima protuupalno, antimikrobno, antifungalno, detoksifiozno, hipotenzivno i sedativno svojstvo.

Sada kada ste čuli o svim fantastičnim prednostima i svojstvima lavande, s vama ću podijeliti jednostavan recept koji može olakšati vašu anksioznost i glavobolje prirodno i ukusno.

Limunada sa lavandom :

1 šoljica sirovog organskog meda

12 šoljica čiste vode ( izvorska voda ili filtrirana voda iz slavine )

2-10 kapi eteričnog ulja lavande

6 organskih limuna

Upute :

Pomiješajte sve sastojke u blenderu, a zatim ih stavite u bokal da se ohlade u frižideru.Ako je potrebno, možete dodati više vode, meda ili kapljica eteričnog ulja kako bi odgovaralo vašem ukusu.Možete je poslužiti sa ili bez leda i ne zaboravite je ukrasiti s grančicom lavande.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.