Uvijek daj sve od sebe bez obzira šta koliko ti se vraća – 9 stvari kojima me naučila majka

Moja majka je odrasla u siromaštvu, ali se njen život promjenio kada se zaljubila u mog oca. Bila je divna žena koja je zračila dobrotom i kojoj niko nije mogao da odoli. 

Voljela je ljude i oni su voljeli nju. Znala je kako da pridobije ljude i kada bi neko došao u naš dom automatski bi postajao dio porodice. Bila je u potpunosti posvećena svojoj porodici, djeci i suprugu cijelog svog života. Bila je nevjerovatna žena. Moja majka me je naučila neke važne lekcije a ovo su neke od njih. 

1. Uvijek daj sve od sebe bez obzira šta radiš i koliko ti se vraća. Uvijek nas je ohrabrivala da učestvujemo u svim aktoivnosima u školi. Ohrabrivala nas je da se trudimo u svemu najjače što možemo i da ne gledamo sve sa materijalne strane. 

2. Uvijek izrazi svoje mišljenje, ono je važno. Pretpostavljam da je to jedini način da te čuju kada živite u velikoj porodici. Moja majka je uvijek cijenila naše mišljenje i činila da se uvijek osjećamo kao da su naša mišljenja uvijek bitna.

3. Kada nešto počneš to i završi. Bez obzira šta smo radili ili pokušavali da radimo, ona se uvijek trudila da ne odustajemo. Naučili smo se kako da budemo odlučni i kako da postižemo uspjehe u školi. 4. Ako imaš talenat iskoristi ga. Moja majka je sa oduševljenjem pronalazila stvari u kojima smo dobri. 

Ohrabrivala nas je da radimo stvari u kojima smo dobri. 5. Volite svoje komšije i budite dobri sa njima. Kako smo odrasli u lijepom okruženju nije bilo teško za nas da naučimo da volimo svoje komšije i da budemo dobri sa njima. 

6. Ponašaj se prema drugima onako kako želiš da se oni ponašaju ptema tebi. Ovo zlatno pravilo je postalo način života za sve nas. Moja majka se potrudila da shvatimo šta to znači. 7. Uvijek budi iskren bez obzira na posljedice. Ovo je bila prva i najvažnija lekcija koju smo naučili i koju smo ponijeli sa sobom iz kuće. Veoma je važno da uvijek budemo iskreni. 

8. Život je previše kratak da biste se raspravljali zato priznajte svoje greške. Kada god smo bi se posvađali međusobno moja majka nas je tjerala da priznamo greške i da se izvinimo. Nije dozvolila da gubimo vrijeme na svađe. 9. Imaj vjere u Boga i vjeruj njegovim planovima. Vjera u Boga je bila temelj našeg života. Uvijek ću vjerovati da Bog ima plan za mene i ta vjera održava moj život u ravnoteži.

Izvor: Infpult