VEDRANA RUDAN OPISALA SUSRET SA BIVŠIM NAKON RAZVODA: Ja sam ovo volela?! Bolje kupiti ljubavnika nego kupovati decu!

Književnica je opisala susret sa bivšim mužem u svom prepoznatljivom stilu

Književnica Vedrana Rudan redovno obaveštava svoje čitaoce na blogu o novim situacijama u njenom životu, ali još je mnogo skeptika koji misle da je reč o svojevrsnom performansu. Nedavno je opisala prvu bračnu noć s novim suprugom, a u jednoj od poslednjih objavljenih priča, koju je nazvala Otrovna ljubav, između ostalog opisuje i susret s bivšim suprugom.

Nakon dva, tri pasusa koja je posvetila grudnjacima i napomene da je “novi otišao u Opatiju da igra tenis”, uvek zabavna i intrigantna Vedrana piše kako je automobilom “krenula prema kući Bivšeg”.

“Stara vila pored mora. Oko nje ruzmarin, mandarine, narandže, limuni, lavanda. Bivšem su stabla šipaka posebno draga jer ih je zasadila njegova majka. U punom su cvatu. Parkirala sam i osetila miris prošlosti. Čekao me na terasi. Rekla sam mu da ne želim slušati izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju. Pre nego dođem popij Helex.

Nervirale bi me znoj i suze. Nešto je progutao. Blistao je onako kako mogu blistati muškarci u šezdesetoj. Mutno. Ja sam nekad ovo volela? Setila sam se svilene kože Novoga i zadrhtala”, napisala je književnica.

Rudan zatim piše da je sa suprugom razgovarala o njihovoj ćerki i o raspodeli imovine.

“Ćutali smo. Ko je kriv? On? Ja? Da smo davali manje, bi li bilo bolje? Jesmo li davanjem izražavali ljubav ili smo kupovali ljubav? Zašto nismo na vreme shvatili da postoje deca koja svoje roditelje doživljavaju kao bankomat? Ne znam odgovor ni na jedno pitanje.

Priču je završila porukom: “Bolje kupiti ljubavnika nego kupovati decu”.

Izvor: Stil Kurir