Zaljubila sam se u drugog i spasila brak – Moj partner je reagovao na način koji nisam očekivala

Uvijek sam se pitala žašto se ljudi zaljube u nekoga drugog kada su u srećnom braku dok se to nije dogodilo me

U braku sam dvije godine, a prije toga smo bili u vezi deset godina. Poznajemo se jako dobro i znamo sve tajne i fantazije jedno drugoga. Iako volim svog muža osjetila sam privlačnost prema drugom muškarcu. Ništa me nije moglo spriječiti da ga svaki dan više volim.

Nisam osjećala da nešto nije u redu što je moja pažnja usmjerena na drugog muškarca. Moja simpatija mi je priznala da se i ja njemu sviđam iako je i on bio oženjen. Mislila sam da je u redu kada se nekome sviđate i kada vam se neko divi. Počeli smo da se zbližavamo i da provodimo vrijeme zajedno.

Ponekad sam osjećala grižu savjesti i znala sam da to treba da se završi. Bila sam zbunjena ali sam znala da treba sve da kažen svom mužu. Odlučila sam da treba da mu priznam da imam osjećanja prema drugom muškarcu. Osjetila sam da bi cijela situacija mogla izmaći kontroli ako to ne učinim. 

Priznala sam mu da me privlači drugi muškarac, ali nisam mu rekla koliko su ta moja osjećanja velika. Saslušao me je dok sam govorila i pobjesnio. Nisam očekivala da će drugačije reagovati, ali njegova reakcija me je iznenadila. Izašao je iz kuće i nekoliko sati nisam znala gdje se nalazi. 

Osjećala sam se užasno. Nakon nekoliko sati vratio se i razgovarali smo o svemu. Rekao je da je normalno da se u nekom trenutku zaljubiš u nekoga. To je bio trenutak kada sam stvatila da je moj brak jači nego ikada. Razumio je moja osjećanja i nije me osuđivao zbog toga. 

Samo je bio ljubomoran jer je saznao da mi se nakon toliko godina sviđa neko drugi. Zahvalna sam mu što me razumije i što naš brak tada nije okončao. Obećali smo jedno drugom da ako se to ponovo nekada desi da to priznamo jedno drugome. 

Nakon nekoliko dana sam takođe razgovarala sa svojom simpatijom. On mi je priznao kako se osjećao kao da je izdao svoju suprugu. Ponekad se zapitam šta bi se dogodilo da se nisam zaustavila na vrijeme. Mislim da mi je upravo ovo bilo potrebno da ojačam svoj brak i da shvatim kakvog partnera imam pored sebe. Zaljubila sam se u drugog muškarca iako volim svog supruga. Ne znam šta bi se desilo da moj suprug nije toliko strpljiv i razuman.

Izvor: Infpult