ŽENA IMA TRIK DA RASHLADITE DOM TOKOM PAKLENIH VRUĆINA BEZ KLIME: Jednostavna metoda, a zaista deluje

Žene je na na Tik Toku podelila snimak u kojem je otkrila genijalan trik kako da očas posla rashladite stan ili kuću tokom paklenih letnjih dana.

Korisnica TikToka Rosalina Veb (28) otkrila je sjajan trik za rashlađivanje doma tokom letnjih vrućina.

Njen snimak napravio je pravu pometnju na ovoj mreži, a kako ona kaže nije stvar u tome da sve prozore ostavljate otvorenim, nego da otvorite samo određene.

“Borite se sa paklenim vrućinama? Ovo će vam pomoći”, napisala je Rosalina u opisu videa.

Prvo zatvorite sve prozore na južnoj strani kuće ili na strani kuće s najviše sunčeve svetlosti. Zatim, navucite sve zavese kako biste sprečili prodor sunca. Na kraju, otvorite sve prozore na severnoj strani kuće ili na strani kuće u hladu kako biste pustili sav hladan vazduh”, napisala je na TikToku.

otvaranje prozora
foto: Shutterstock

Kako je otkrila ovaj trik koristi godinama nakon što je čula na BBC radiju.

“Zaista deluje, bez obzira na to šta ljudi govore. Takođe, treba naglasiti da strana moje kuće, koja je okrenuta prema severu, uopšte ne dobija spoljnu sunčevu svetlost zbog okolnih kuća, tako da je s te strane kuća uvek hladnija”, ističe.

Njen video ima više od 416.000 pregleda i neverovatnih 8.500 lajkova.

“Najbolja metoda u vrućim zemljama”, napisao je jedan korisnik.

“Otvorite sve prozore kasno uveče do rano ujutro da vazduh rashladi kuću. Tokom dana zatvorite sve prozore i navucite zavese”, pisalo se u komentarima.

Drugi je dodao: “Ako imate prozore s krilima – otvorite i gornji i donji deo, vrući vazduh je lakši, izlaziće iz sobe, hladniji vazduh s donje strane će se uvlačiti.”

Izvor(Stil.Kurir.rs)