4 JASNA ZNAKA DA JE VAŠE TELO PUNO TOKSINA: Signale koje vam organizam šalje ne smete nikako da ignorišete

Toksini u organizmu loše utiču na zdravlje, a evo kako da ih prepoznate.

Toksine unosimo u organizam na razne načine, a mogu doći iz hrane, vazduha, vode, čak i mobilnog telefona.

Stručnjaci su izračunali da prosečan čovek do svoje 70. godine pojede čak 100 tona različite hrane i popije oko 40.000 litara tečnosti, od čega barem petinu čine namirnice koje naš organizam ne može da svari, niti da iskoristi kao energiju, već predstavlja otpad koji se nakuplja u organizmu.

Toksini se najčešće skupljaju u stomaku
Toksini se najčešće skupljaju u stomaku foto: Profimedia

Sve to treba povezati s činjenicom da mnogi piju premalo vode, koja je važna za probavu, razmenu materija i izbacivanje toksina iz organizma, kao i s navikom da se hranimo neredovno, odnosno preskačemo obroke, što može biti razlog za usporavanje metabolizma.

Kao i uvek, telo nam šalje upozoravajuće simptome, ali je važno da umemo da ih prepoznamo.

Ne možete da smršate

Ako se trudite da skinete koji kilogram i preduzeli ste sve da u tome uspete, ali salce jednostavno odoleva, moguće je da su toksini krivac. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim telima pohranjuju masnim ćelijama. Kada je telo njima preopterećeno, javljaju se poteškoće u skidanju viška kilograma. Ono što u ovom slučaju možete da uradite je da se potrudite da vratite balans telu, što ćete pre svega uraditi zdravijom ishranom i izbegavanjem unošenja toksina.

Problem sa kilažom jedan je od znakova
Problem sa kilažom jedan je od znakova foto: Shutterstock

Često ste naduti

Pražnjenje creva još je jedan od načina na koji se telo oslobađa toksina, ali ukoliko pražnjenje nije redovno, toksini ostaju u telu i mogu da uzrokuju tegobe. Ukoliko imate problema sa stolicom, pijte piše vode, budite fizički aktivniji, a takođe mogu da pomognu i probiotik ili neki čaj.

Nadutost
Nadutost foto: Shutterstock

Imate loš zadah

Loš zadah nije samo neprijatnost, već može da bude i znak da je organizam pun toksina. Neprijatan zadah može da se javi zbog bakterija u ustima ali i ukoliko jetra i creva imaju poteškoće u eliminaciji toksina. Redovnim čišćenjem jezika i pranjem zuba možete da eliminišete bakterija iz usta, a sveže začinsko bilje poput peršuna ili korijandera pomoći će u detoksikaciji jetre.

Smetaju vam mirisi

Moguće je da se javi preterana osetljivost na spoljne mirise ukoliko jetra ima poteškoće u eliminaciji toksina iz tela. Naime, kada su putevi detoksikacije zatvoreni, čula postaju izoštrenija, pa mogu da se jave glavobolja ili mučnina uzrokovani nekim jačim mirisima. I u ovom slučaju može da pomogne začinsko bilje kako bi se izbacili toksini iz jetre. Pored peršuna i korijandera, čaj od maslačkovog korena takođe može da bude od pomoći.

Jetra šalje signale telu
Jetra šalje signale telu foto: Shutterstock

Domaća firma Bonaturo je po patentu instituta za istraživanje ljekovitog bilja “Vinis” napravila najsnažniji antiparazitni program za potpuno čišćenje tijela od parazita

PARAZIT STOP FORMULA je

Kombinacija četiri najmoćnija prirodna anti-parazit sastojka: Klinčić, Crni Orah, Pelin i Zeolit K-96 u potpunosti čisti organizam od bakterija, parazita, gljivica i crvića u crijevima, jetri, limfi, krvi bubrezima, mozgu, plućima i mokraćnom traktu.

Terapija traje ukupno 42 dana, suplement se pije svako jutro na gladno, sa tekućinom. Moguće nuspojave: glavobolja prvih 3 – 8 dana, kao rezultat odumiranja parazita. Pakovanje: 350gr.

ISKUSTVA KORISNIKA SA PREPARATOM:

Izvor: Stil Kurir