6 RAZLOGA ZAŠTO SE KOSA BRZO MASTI: Na ove razloge sigurno ne biste pomislili

Verovali ili ne, prečesto pranje i previše vruća voda su među najčešćim uzrocima

Kosa koja se brzo masti problem je koji izluđuje mnoge žene. Nekima je ovo prirodna pojava zbog povećanog lučenja sebuma (zaštitnog sloja vlasišta), a one druge su za to same krive. Ako spadate u drugu grupu, problem možete da rešite, a evo šta radite pogrešno.

1. Kosu perete previše vrućom vodom

Znamo da je teško oprati kosu hladnom vodom, ali ako je često perete vrućom, štetite temenu tako što ga isušujete, pa žlezdama šaljete signal da luče još masnoće. Kad su dani topliji, lakše možemo da izdržimo mlaz hladnije vode na vlasištu, a kad stignu hladni dani, umesto vruće treba koristiti mlaku vodu.

2. Svakodnevno je perete

Pohvalno je što pazite na higijenu, ali pranje kose svakog dana nikako nije dobro rešenje jer tako isušujete teme, pa se kosa dokazano više masti.

3. Koristite mnogo regeneratora

Regenerator treba koristiti pažljivo i zapamtite da ga nikad ne treba nanositi i na teme. Malu količinu umasirajte na deo od ušiju naniže pa ga nakon određenog vremena dobro isperite mlakom vodom. Previše regeneratora kosu čini masnom.

4. Nanosite previše preparata za ulepšavanje

Želite li postojanu frizuru, lak za kosu će pomoći, baš kao i razni gelovi i pene. Svi navedeni proizvodi sadrže razne hemikalije, koje će, ako ih koristite prečesto, kosu učiniti masnom.

5. Niste dugo oprali četku

S vremenom se četka za češljanje kose poprilično uprlja, na njoj ostaju svi preparati koje nanosite, ali i masnoća. Ako dugo koristite istu četku, a nikad je niste oprali, jasno je da će prljavština s nje preći na vlasi.

6. Stalno dirate kosu

Ovo odmah prestanite da radite! Ruke su prljave, a često i znojave, pa sve što se nalazi na njima prenosite na vlasi, što će vašu kosu ostaviti masnom.