“AKO ŽELI DA BUDE ZDRAVA I MRŠAVA, ŽENA SVAKO JUTRO TREBA DA DORUČKUJE OVO”: Konkretan savet doktora Emira Solakovića

Doktor Solaković tvrdi da doručak ne sme da se preskače, a najbolje je da muškarci i žene jutro počnu sa konkretnim obrokom

Doktor Emir Solaković koji živi i radi u Bosni i Hercegovini, u regionu je poznat kao čovek bez dlake na jeziku. 

Savete o zdravlju daje rado i oštro. Gostujući na jednoj televiziji, pre par godina dao je jednostavan savet na pitanje šta žena treba da jede kako bi bila zdrava i mršava:

“Idealan doručak za ženu je: Čim ujutru ustanete popijte šolju čaja bilo kojeg. Sapere te toksine koji se skupljaju tokom noći. Zatim uzmite jaja. Za žene je idealan doručak kajgana od 3 belanca i jednog celog jajeta. To je 10 grama proteina.

A muškarci: kajgana od 5 belanaca i jedno celo jaje. Masno se mora unositi jer je to bitno za organizam. Ako hoćete zdrave masnoće, po toj kajgani slobodno pospite i malo maslinovog ulja.

Kajgana
foto: Shutterstock

Naša koža, obrve, kosa, nokti sve je napravljeno od tih belančevina. I to bez hleba. Svaki dan ovo jedite.

Vašem mozgu je potreban šećer da bi se hranio, ali koji? Ja vam preporučujem da skuvate zob i dodajte nekoliko kockica tamne čokolade, pa stavite i koju suvu šljivu. Za ovaj doručak organiziam će vam reći: Hvala ti što si mi ovo dao.

Organizam voli zob jer on jedini od svihi namirnica ima istu supstancu kao majčino mleko.

Nemojte jesti pahuljice, to je smeće. To je sami šećer. Skuvajte čist ovas ili zob kao pšenicu što kuvate.

Posle ovoga komotno možete da popijete crnu kafu bez šećera i doći će do pražnjenja creva. E, tek tada ste spremni za posao. Moći ćete da izgurate 6 sati bez problema. Organizam će vam funkcionisati perfektno.

A ako pojedete kiflu, to je isto kao šećer da ste pojeli. Organizam neće znati da je pojeo kiflu, on to vari kao šećer. Što je belji hleb to je veće smeće. Hleb sa semenkama je dobar i zdrav, ali pravi crni hleb. Bez farbe i dodataka. Ali maksimalno 2 kriške.

Beli hleb nema ništa što je vama potrebno!

Doktor Solaković tvrdi da nikad nije video debelog čoveka koji doručkuje. Po njemu, debeli ljudi mahom preskaču doručak, slabo se kreću, jedu kasno i obilno “kao da ubacuju u pećinu, a ne u usta.”