GINEKOLOG OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA SA ŽENAMA KOJE DUGO NEMAJU SE*S: “Ovo nijedna dama neće da prizna jer ju je sramota”

Šta se dešava kada žena dugo nema intimne odnose? Ginekolog Liz Lister je objasnila koji su problemi tada zastupljeni kod žena

Ginekolog Liz Lister je otkrila šta se dešava sa ženskim telom ako dugo nema intimne odnose:”Ovo nije nešto što moje pacijentkinje često pominju, verovatno zato što ih je sramota, ali to je jedan veliki problem! Što duže budete bez seksa to će vam intimni odnosi biti neprijatniji!

To je zato što tkivo postaje opušteno i dotok krvi se u tom području smanjuje jer telo nema naviku da se pripremi za polni odnos. To vam je kao i vežbanje, prostaje prijatnije kada steknete naviku.

Ovo se dešava ženama u bilo kom životnom uzrastu.

Ali ne zaboravite da su seks i orgazam povezani sa jačim imunitetom i većim zdravljem srca.

Ako je prošlo neko izvesno vreme od poslednjeg seksualnog iskustva, koristite lubrikante! A ako ste solo – nađite zanimaciju i pomagala.”

Žena, Devojka, pregled, Doktor
foto: Shutterstock

Kada je kontracecpija u pitanju Liz Lister kaže:

“Što se manje petljate u rad svojih hormona to bolje. Mnoge žene se plaše spirale jer se ona koristi preko 40 godina, ali današnje spirale su mnogo efikasnije i savremenije od prijašnjih.

Anketa iz 2013. godine objavljena u časopisu Američkog kongresa akušera i ginekologa je otkrila da ginekolozi tri puta češće biraju spiralu u odnosu na druge oblike kontrole rađanja. Postoji razlog za to: ne samo da su u 99 posto efikasnije, već mogu da kontrolišu obilne menstruacije i menstrualne grčeve, te oslobađaju hormone lokalno, a ne sistemski, kao što to rade kontraceptivne pilule,” tvrdi ova doktorka.

Izvor: stil.kurir.rs