JELENA ĐOKOVIĆ IMA SAVRŠENU LINIJU ZAHVALJUJUĆI POSEBNOM REŽIMU ISHRANE: Jednu namirnicu ni u ludilu ne jede

Dijeta Jelene Đoković zaslužna je za njenu besprekornu liniju, a jednu namirnicu ni u ludilu ne jede.

Jelena Đoković je neko ko veoma vodi računa o ishrani i zdravom načinu života, dok neretko deli svoja iskustva i sa drugim ljudima. Poznato je da se trudi da sve što konzumira bude prirodno i zdravo, te ne čudi što ima vitku figuru na kojoj joj mnogi zavide.

Iako može da priušti jela iz najboljih restorana i ličnog kuvara, te ne mora da se “bakće” kuhinjom, Jelena neretko sama sprema obroke, a najbolje od svega je što ne zahtevaju ni previše vremena, ni iskustva, a ukusni su i puni hranljivih nutritijenata.

Jelena Đoković
foto: Mark Large / dmg media / Profimedia

Primer je i doručak koji je objavila jednom prilikom. Ovaj doručak za dvoje sadrži ovsene pahuljice, semenke konoplje, maka (korenska biljka), kamu kamu (voće slično trešnjama), kopriva, puter od badema, cimet, kakao, banana, jagode, borovnice i kokosovo mleko.

Možda ovo nije nabolji primer doručka koji biste mogli sami kod kuće jer većinu ovih namirnica ne koristimo ili čak i ne možemo pronaći na našem tržištu. Ipak, ono što možete da naučite od Jelene i Novaka je da meso, toliko uobičajeno na našoj trpezi, ne mora da bude baš uvek prvi izbor za ručak.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Za one koji bi da u svoju ishranu unesu više povrća, ovaj recept Jelene Đoković mogao bi da bude savršen.

“Šargarepa i paškanat, stavite malo sveže isceđenog soka od pomorandže i stavite u rernu dok ne potamni. Onda dolazi zabavan i neočekivan deo: stavite puter od susama (zove se tahini), prženog susama i koprive preko toga i pomešajte u tiganju. Brzo i lako i drugačije,” napisala je Jelena uz jedan od recepata.

Jednom prilikom Jelena je otkrila na Instagramu i kako izgeda njen ishrana i koja su to pravila kojih se pridržava.

“Ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer. Moja dijeta je 70% sirova hrana, 30% skuvan (supa, testenina, kinoa, pirinač). Ja nemam problema sa glutnom, ali ga ipak radije izbegavam. Da li je teško? Ne, ako znate zašto to radite i ako ste dobro informisani o tome. I da, teško je naći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način. Zato je organizacija i dobro informisanost ključna.”

1 / 9 FOTO: MARIJA MLADJEN/ATAIMAGES

“Ja sam srećna što imam partnera koji je kao i ja posvećen da ostane zdrav i jak, vodi računa o ishranu (iako se naši režimi ishrane razlikuju malo”, napisala je Jelena.

Jelenin moto je: “Hrana koju jedete je vaše gorivo za dan i život. Proverite da li ste odabrali pravu!”, a njene fotografije dovoljno govore o tome koliko joj ovakav tip ishrane prija.