NAMIRNICE ZA PODMLAĐIVANJE KOŽE I BOLJE PAMĆENJE: Samo pola šolje ovog voća briše godine s lica

Za zdrav izgled kože veoma je važno koje namirnice unosimo u organizam.

Zdrav i negovan ten jedan je od imperativa lepote, a da bi nam koža bila lepa spolja, pored pravilne nege, veoma je važno šta u naše telo unosimo iznutra.

Za negovanu kožu, kažu stručnjaci, važno je da unosimo omega-3 masne kiseline koje su neophodne da bi nam koža bila meka i glatka. Namirnica koja obiluje omega-3 svakako je riba, posebno sardina i tuna, a ne zaostaju ni semenke lana, kao ni orasi.

 sendvič sa sardinom Izvor: Instagram / wholistic.twins

Namirnice poput supe od kostiju, piletine, plodova mora i agruma podstiču prirodnu proizvodnju kolagena, koji je jedan od ključnih faktora za elastičnost kože. Pored toga, ne treba zaboraviti ni na namirnice bogate vitaminom C.

Za pomlađivanje kože treba birati borovnice, jer one obiluju antioksidansima koji sprečavaju oštećenje ćelija koje je uzrokovano izlaganjem suncu i emocionalnim stresom. Borovnica za zdravlje Izvor: Youtube/Printscreen/Mayo Clinic

Takođe podstiču i proizvodnju hormona dopamina u mozgu, koji je zaslužan za dobro raspoloženje i pamćenje, te se preporučuje da svaki dan pojedemo po pola šolje borovnica. 

Tekst: Lepa&Srećna