ODAJTE POČAST SVOM CIKLUSU PO UZORU NA DREVNE PRAKSE: Tijekom menstruacije prakticirajte ovih 5 rituala

Isprobajte sljedećih 5 rituala tijekom menstruacije…

Umnogim drevnim kulturama menstruacijski se ciklus smatrao svetim i važnim periodom. Zbog povezanosti ovog ciklusa s Mjesečevim mijenama, vjerovalo se da žene tijekom menstruacije imaju „šamansku“ i duhovnu moć.

Antropolozi smatraju da to objašnjava korištenje tzv. menstruacijskih kuća koje su u određenim kulturama bile namijenjene za povlačenje žena. Na tragu drvenih praksi, poklonite svom ciklusu zasluženu pažnju prakticirajući ove rituale:

1. Yoni (vaginalna) kupka: Iskušajte indijski ritual njege intimnog dijela ženskog tijela. Zagrijte zdjelu vode s aromatičnim biljem koje volite, čučnite iznad zdjele i dopustite da blagotvorna para njeguje vašu vulvu.
2. Kopriva: Jedite hranu bogatu željezom, poput koprive ili sušenih marelica, pogotovo ako imate obilne menstruacije. Može vas osnažiti, regulirati ciklus i ublažiti menstruacijske grčeve.
3. List maline: Ova biljka, bogata vitaminima i mineralima, u nekim se krajevima svijeta naziva biljkom za žene. Čaj od lišća maline može pomoći ublažiti predmenstruacijske simptome, kao što su grčevi, povraćanje, mučnina i dijareja.
4. Krvarite nesputano: Dopuštajući si da „slobodno“ krvarite koristeći menstruacijske uloške umjesto tampona možete se osjećati ugodnije i prirodnije.
5. Izolirajte se i odmarajte: Menstruacijski ciklus je vrijeme za relaksaciju i osluškivanje svog tijela. Što više odmarajte u samoći.

Izvor: SEnsa