POVRĆE KOJE TOPI SALO NA STOMAKU: Ima malo kalorija, bogato je vitaminima, a možete da ga jedete do mile volje

Povrće je pravi saveznik u borbi za ravan stomak.

Svako ima svoj pristup gubitku težine. Neko se muči dijetama, neko bavi sportom do iznemoglosti. Postoji teorija da se kilogrami vraćaju, ako ih brzo skinete. Da ne pričamo o zdavstvenim problemima koji mogu da se dogode kod rigoroznih dijeta. Zato je najbolje potpuno promeniti način ishrane. Najteže je skinuti salo sa stomaka, a nutricionisti preporučuju da ishranu obogatimo ovim povrćem.

Cvekla

Sadrži mnogo vlakana, mangana, gvožđa, vitamina A i C, kalcijuma, fosfora. Stvara osećaj sitosti i zasićuje telo korisnim supstancama koje pozitivno utiču na metabolizam. Možete ga jesti svaki dan.

Кelj

Isto, kao i cvekla i kelj sadrži mnogo vitamina, a posebno gvožđa i kalcijuma. Takođe sadrži dovoljno proteina i vlakana, što je neophodno za vitku figuru. 100 grama kelja sadrži samo 36 kalorija i 0 grama masnoće, al ii skoro 20 procenata neoprodne dnevne količine vlakana, zbog čega potpomaže varenju, snižava nivo šećera u krvi, ali i holesterola.

Spanać

Spanać savršeno “topi” višak masti, bogat je antioksidansima, kalcijumom, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, manganom i fosforom Od vitamina, spanać sadrži vitamine A, C, E, K, vitamine B kompleksa (B6, B2, B1) i folnu kiselinu (vitamin B9). Takođe, spanać sadrži iOmega 3 masne kiseline.

Prema rečima nutricioniste Triste Best, paprika je savršeno povrće za dijetu za mršavljenje:

Sadrži malo kalorija, bogata je hranljivim materijama, a takođe pomaže da se osećate sito nakon jela. Zbog sadržaja vlakana i kapsaicina, crvena paprika takođe pomaže u sagorevanju viška masti”, tvrdi ona.

Izvor: Lepa&Srećna