Pravila doktora Bubnovskog za dug i zdrav život: “Svi treba da jutro počnemo hladnom kupkom”

Ukoliko se budete pridržavali pravila doktora Sergeja Bubnovskog živećete dugo i zdravo!

1) Svako jutro radite obavezno sklekove i čučnjeve! 2) Osetite svoje telo, mišiće, radite gimnastiku, nakon toga ćete osetiti veliko zadovoljstvo. 3) Starost se povlači iz tela ako svako jutro započnete ozbiljnim vežbama.

4) Bubnovski se kune u tri vežbe: čučnjeve, sklekove i istezanje. Smatra da to moramo svi da radimo. 5) Takođe smatra da svi treba da jutro počnemo hladnom kupkom. Samo pet sekundi telo uronite u ledenu vodu 6) Bubnovski savetuje: ako sedite sat vremena – uradite 30 čučnjeva.

7) Bubnovski je saznao za tajnu dugog i zdravog života Borisa Efimova, umetnika koji je živeo 108 godina. Boris je priznao da je svaki dan radio po 450 čučnjeva. To je doprinelo pravilnoj cirkulaciji krvi i obnavljanju svih ćelija u telu.

8) Iznenađujuća je činjenica da se deca koja imaju prehladu ili grip, odmah izuzmu od fizičkih aktivnosti u školi ili vrtiću. Veruje se da će se dete oporaviti ako leži u krevetu, dok se smatra da će ga pokret razboleti. Ali ako ništa ne učinimo, ne možemo da pomognemo telu da pobedi bolest. Uostalom, svi znaju: ispod teškog kamena voda ne teče.

9) Čučnjeve je potrebno pravilno raditi: leđa moraju biti ravna, a izvođenje po ovom redosledu: 10 puta čučnete – popijete malo vode; 10 puta čučnete – pa popijete gutljaj vode i tako dalje. Ova vežba je posebno važna za one ljude koji dan provedu sedeći na poslu.

Izvor: Infpult