10 Grešaka koje si slobodne žene obećavaju da nikada više neće napraviti

Nije tajna da društvo posmatra slobodne, posebno žene, kao nešto negativno.Za one koji žele naučiti kako biti samostalni , sposobni i svjesni svega što život ima za ponuditi – ovdje je 10 uobičajenih grešaka koje su si slobodne žene obećale da nikada više neće učiniti.

Ne trošite svoje vrijeme pokušavajući biti savršeni za nekoga

Shvatite da je potraga za savršenstvom, bez obzira na to vaša definicija ili nekog drugog, uvijek će vas ostaviti nezadovoljnim.Nemojte biti s nekim ko voli rpomijenjenu verziju vas, držite se svoje istine, ne nečije druge.

Nemojte se plašiti činiti stvari sami

Ljepota ne biti obavezan za partnera je u tome što možete učiniti šta god želite, s kim god izaberete.Cijenite užitak ugađanja sebi stvarima koje volite i cijenite ono što vas čini sretnim.

Nemojte ignorisati svoje prijatelje

Neki od najvažnijih odnosa koje ćete imati u životu su oni koje imati sa prijateljima.Ključna greška koju mnogi čine kada uđu u novu vezu, jeste da ignorišu i zapostave svoje prijatelje.

Nemojte se prisiljavati da provodite vrijeme sa drugima

Ovo je slično kao i broj dva, ali važno je utvrditi da se ne bojite biti sami .Ako se osjećate preumorno da izađete u petak navečer, ostanite i čitajte knjigu.Život može biti kratak, ali je dovoljno dug da prepoznate ono što vas zapravo čini sretnim.

Nemojte biti cinični

Možete biti sretni zbog ljubavi i kada niste u vezi.Možete izabrati da zavidite ljudima koji izgledaju kao da imaju sve, ili možete gledati sretne parove kao dokaz da istinska ljubav postoji.

Nemojte se ograničiti na skupinu ljudi

Držite ljude koji uistinu cijene vašu blizinu, ali nemojte se bojati izgraditi nove odnose.Upoznavanje novih ljudi donosi nova iskustva i gura vas iz vaše zone udobnosti.

Nemojte se plašiti da pokušate

Podsjetite se jer život je kratak, trebali biste pokušati što je više moguće.Međutim, trebali biste uspostaviti granice kako biste znali reći ”ne” na nešto što će vam apsolutno donijeti žaljenje.

Shvatite da je pronalaženje prave osobe maraton, a ne šprint

Biti slobodan ne bi se trebalo smatrati kao izazov za prevladavanje što je brže moguće.Umjesto toga, vrijeme je za vas da naučite o sebi i povremeno drugima.

Nemojte oklijevati identificirati svoje vrijednosti odnosa

Znati šta želite u vezi je ključno za razumijevanje onoga koga biste trebali tražiti.Nemojte se zadovoljiti nekim ko ima navike koje ne možete podnijeti, ili nekim ko jedva pamti da vam pošalje poruku na vaš rođendan.

Nemojte zaboraviti da možete nadopuniti sebe

Nemojte trošiti svoj život čekajući da pokupite nekoga kako bi vaš život počeo.Preuzmite odgovornost za to kako želite da vam život izgleda i oblikujte se u skladu s tim.Izaberite seb!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice