10 loših navika koje crpe energiju iz vas i kako da ih se riješite

Da li se konstantno osjećate iscrpljeno i istrošeno a nije vam jasno zbog čega?Razlog tome je što ponavljate navike koje crpe vašu energiju, a ne znate kako da ih zaustavite.Ali rješenje je vrlo jednostavno – samo trebate imati volju da uradite to.Danas ćete saznati 10 stvari koje će vam pomoći u tome, koje preporučuje Dalaj Lama.

1)Održavajte vaša obećanja

Ne obećavajte ono što ne možete ispuniti.Time što želite da ugodite i da ispadnete dobri, možete dovesti do toga da narušite sliku o vama.Tako da, ako nešto obećate – potrudite se da to zaista i ispunite!

2)Izbjegavajte društvo toksičnih ljudi

Mnogo puta nam se desilo, kada želimo da pomognemo nekome dobijemo zauzvrat kritiku ili negativan odgovor.Okružite se pozitivnim ljudima, a izbjegavajte one koji su negativni.

3)Plaćajte vaše račune na vrijeme

”Ne dugujte nikome ništa” bi trebao biti vaš životni moto.Uvijek izvršavajte vaše obaveze na vrijeme.Tretirajte druge na način kako bi vi željeli da budete tretirani.

4)Naučite da praštate

Ako odlučimo da živimo nepraštajući nikome , odlučujemo da patimo.Umjesto da trujete sebe sa mržnjom , radije odlučite da oprostite i krenete dalje, bez obzira da li neko zaslužuje   vaš oprost.Uradite to , da vi budete mirni.Imaćete osjećaj kao da je ogromni teret pao sa vaših leđa.

5)Fokusirajte se na stvari koje volite

Ponekad smo primorani da radimo stvari koje ne volimo, ali kad god je moguće, odložite te stvari i fokusirajte se na nešto što vam prija.

6)Izorganizujte vaše vrijeme

Ima vremena za odmor i za posao.Oboje je jako važno i neophodno u našem životu.Ne zaboravite to.

7)Ne gomilajte stvari, obnavljajte ih

Ako želite da vam život teče, ne dozvolite da se zaglavite u jednom mjestu.Počnite preuređivanjem vaše sobe ili sređivanjem vašeg ormara.Vaš dom je reflekcija vaše energije, a nered može samo da blokira njen protok.Dakle, ako želite da razbistrite vaš um, počnite tako što ćete očistiti vaš prostor od nereda.

8)Suočite se sa poteškoćama

Ne skrivajte se od sukoba.Ako vam nešto smeta, suočite se s tim i izbacite iz vašeg života.Ne čekajte da vam rješenje samo spadne sa neba.Obično je rješenje uvijek pred nama , samo trebamo pogledati okolo.

9)Čuvajte vaše zdravlje

Čak i najbriljantniji um ne može da funkcioniše ako nije zdrav.Oni koji brinu o svom mentalnom i fizičkom zdravlju su mnogo srećniji.Provedite dovoljno vremena brinući o vašem tijelu.

10)Pustite život neka teče

Vi ste dio svega, i sve je dio vas.Prestanite da se svađate sa životom, prihvatite ga i dozvolite sebi da ‘tečete’ dalje.I ne zaboravite da ste vi ti koji upravljate brodom.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.