10 Stvari koje sam NAUČIO dok su se svi DRUGI VJENČAVALI

  1. Vaš ‘tip’ se drastično mijenja kako vrijeme prolazi.Pogotovo sredinom ili u kasnim dvadesetima.Počnite tražiti dublje i čvršće osobine poput odgovornosti, poštenja i integriteta umjesto zabave, šarmantnog i super zgodnog.

2.Pronalaženje prave karijere važnije je od vjenčanja.To će vam dati nešto za veselje i uvijek će vas motivisati da rastete i učite nove stvari.

3.Moderne veze su sranje ali vas uče mnogo čemu.Ali sa svakom katastrofom koja se događa vama, naučite još jednu stvar o sebi i o osobi koju tražite.

4.Investirajte u nekoliko dobrih prijatelja.Vaši prijatelji će zauvijek biti vaš sistem podrške.Što bolje prijatelje imate, to će vam život biti bolji.

5.Nemojte se smiriti.Nemojte biti u vezi sa nekim samo zato što ste već tako dugo živjeli sami ili su se svi vaši prijatelji već vjenčali.

6.Morate znati ko ste prije nego se vjenčate.Ako se vjenčate kada ste na nestabilnom mjestu u vašem životu, čini vas da računate na vašu vezu kao na jedini izvor sreće, ali se trebate zapitati šta zapravo želite.

7.Djeca nisu odgovor.Imati djecu ne znači da ste osigurali mjesto u bračnom raju, ako ništa drugo to je krajnji test koji određuje koliko je snažan vaš brak.Ljudi kada dobiju djecu kada nisu spremni doista su osudili brak na katastrofu.

8.Nećete ‘izgubiti’ vaše vjenčane prijatelje.Mislim da je to najveća zabluda – da nećete razgovarati s prijateljima koji sus e vjenčali.

9.Možete učiniti stvari sami.Možete dobiti posao iz snova ili kupiti tu kući ili putovati u ovu zemlju bez ikakve pomoći ili odobrenja.Nezavisnost je divna stvar koja će vas učiniti bogatim na toliko mnogo načina.

10.Brak takođe nije odgovor.Ako niste uspjeli pronaći svoju sreću sami, nećete ga naći u svom braku, ako niste naučili da se volite kada ste sami, nećete se voljeti ni kada budete u braku.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.