12 Stvari koje vam truju dušu i gase svjetlo na vašem putu

Suvremeni čovjek stalno je pod pritiskom društva, normi, dinamičnog načina života i svih drugih aspekata našeg svakodnevnog postojanja koji oblikuju naše osobnosti. Sigurno, mnogi od nas ostaju otporni na pritisak, brinu o prehrani svoje duše i održavaju duhovni način razmišljanja, ali većina nas, sigurno, ne može odoljeti toksičnosti koja nas okružuje.

Toksičnost mijenja ljude, opija i čini ih da postanu dio globalnog ludila negativnosti.

 1. Ne naučite od svojih pogrešaka.

Učenje od vaših pogrešaka ključno je za uspjeh i ispunjenje u životu. Biti zarobljen u neznanju i monotoni, nećete promijeniti svoj život za dobro, ali morate poduzeti inicijativu i naći snagu da kažete NE. Odvojite od svih negativnih stvari i ne prijavite svoje pogreške.

 1. Nastavljate tražiti izgovore.

Kao što smo već rekli, zarobljeni u vlastitoj monotoničkoj situaciji nećete ništa promijeniti, ali stvari će se još pogoršati. Izgovori ne poduzimaju inicijativu, nego vas cementiraju i stavljaju vas još dublje u ponor toksicnosti i negativnosti. Budite onaj koji će ustati i boriti se.

 1. Strahujete od budućnosti.

Akumulacija laži zasigurno stvara pustoš u vašem duhovnom životu. Strahujete gledajući budućnost jer niste u miru sa svojom sadašnjošću. Bojite se da bi stvari mogle ići pogrešno ili postati najgore. Umjesto da se usredotočite na neizvjesnu budućnost, usredotočite se na sadašnjost.

 1. Živite u prošlosti.

Ovo je sigurno jedna od presudnih i najvećih pogrešaka. Znamo da je teško pronaći snagu da se odupremo isticanju emocija i sjećanja, ali će življenje ​​u prošlosti ispuniti vašu dušu mržnjom i potpuno nepotrebnim brigama koje će uništiti vaše raspoloženje i možda čak imati trajne posljedice na vašem mentalnom profilu.

 1. Negativni ste

Vi ste gospodar sebe, ali svijet ima ogroman utjecaj na svakog pojedinca. Negativne samoprocjene dovode do ozbiljnijih problema. Umjesto da kritizirate sebe, pokušajte doista cijeniti sebe, prihvatiti sebe, a zatim pronaći mudrost i hrabrost da se promijenite kako vam se sviđa.

 1. Puštate drugima da zloupotrebljavaju vašu ljubaznost

Vaša duša zna namjere drugih; to je razlog zašto ste tužni kad drugi iskorištavaju vašu ljubaznost za vlastitu korist. Za svaku ljubaznost, duša ne očekuje ništa zauzvrat jer zna zakon karme. Ali kad se ne osjećate dovoljno dobro zbog načina na koji vas drugi tretiraju, nakon što dobiju ono što žele od vas, vaša duša se osjeća izdano.

 1. Radite stvari koje nisu usklađene s vašom životnom svrhom.

Istina je da ponekad najveća mudrost i zdravlje ne dolaze niotkuda, ali biti izgubljeni i nedefinirani kao osoba, bez ciljeva i namjena, pravo je prokletstvo.

 1. Protivite se svojoj istinskoj prirodi.

Priznanje sebe je vjerojatno jedna od najvažnijih stvari koje morate učiniti u životu kako biste postigli sreću. Ako to uspijete, onda se morate prihvatiti i živjeti po svojoj istinskoj prirodi.

 1. Kažete ‘da’ čak i ako ne želite.

Saznajte kako se obraniti, svoje dostojanstvo, svoje poglede, želje i mišljenje. Ako ne želite nešto učiniti – ni nemojte! Jedna i jedina stvar koju svi moramo učiniti je umrijeti, sve drugo je mogućnost koja završava preuzimanjem odgovornosti. Biti odgovorni i iskreni je jedna stvar, ali činiti stvari koje ne želite samo zato što se oduprijete da kažete ‘ne’ može rezultirati potpunim neuspjehom.

 1. Držite se stvari koje vam više ne služe.

Kao što smo već rekli, vrijeme je za potpuno odvajanje i osiguranje mira u duši i pronalaženje dovoljno vremena i strpljenja da postanete mudri i prosvijetljeni. Tek tada ćete postati potpuno otporni na toksičnost koja okružuje vašu dušu.

 1. Družite se sa toksičnim ljudima

Morate odabrati ljude koji bi trebali biti dio vašeg bliskog kruga prijatelja. Također, morate držati dobar odnos sa svojom obitelji. Ako smatrate da netko negativno utječe na vas ili ako se samo osjećate ugroženim i neugodnim oko njih, jednostavno prekidajte veze s tom osobom.

 1. Ne volite se dovoljno.

Ovo je također čest razlog trovanja vaše duše. Morate voljeti i poštovati se. Način na koji vi vidite je ono što stvarno jeste.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.