12 ”Zlatnih pravila” za uspješan i dugovječan brak

Ljubav iz bajke je teško pronaći. Evo nekoliko savjeta za održavanje vašeg odnosa zdravo i sretno.

Jedno od najčešćih pitanja koja čujemo jest “Kako održati naš odnos?” Odgovori su komplicirani, raznoliki, a nakon nekog vremena počinju zvučati poput zamagljenih plitkoumnosti. Ali ovi uobičajeni izrazi se ponavljaju jer rade. Imajući to na umu, skupili smo 12 klišea koji u stvari otkrivaju jednostavne, pouzdane i istinske savjete za zdrav i sretan odnos. Pročitajte i javite nam što mislite:

 1. Imajte na umu svoje ponašanje. “Molim te”, “hvala” i “nema na čemu”, može pomoći vašem partneru da se sjeti da ga poštujete i volite i da ga ne uzimate zdravo za gotovo.
 2. Raznolikost je začin života. Istraživanja su pokazala da dosada može dovesti do nezadovoljstva u odnosu. Pokušaj nečeg novog može biti jednostavan kao posjet nepoznatog restorana ili veličanstven kao put u Šri Lanku. Otkrića koju napravite zajedno će vas približiti.
 3. Par koji igra zajedno ostaje zajedno. Pronađite sport ili hobi koji oboje volite (ne, gledanje televizije se ne računa) i učinite ga prioritetom u vašem odnosu. Kampiranje, biciklizam,crtanje. Što god da je, pronađite nešto što vam se sviđa raditi zajedno.
 4. Borite se pravo. Da biste imali produktivne argumente, imajte na umu ova pravila: Nemojte vrijeđati supružnika. Kad stvari postanu jako teške, odmorite od argumenata.
 5. Ja ću ti češkati leđa ako mi ti češkaš moje. Niko ne voli zahtjeve (osim ako ste u ulozi BDSM uloge), ali svako može poštovati kompromis. Ako želite da vaš ljubavnik nešto poduzme i da niste sigurni da će mu se svidjeti, najbrži način da se izbjegne sukob jest da zasladite posao. Na primjer: “Naravno, gledat ću nogomet u ponedjeljak navečer ako me odvedeš u kino kako bi gledali film po mom izboru.”
 6. Dvije glave su bolje od jedne. Biti u vezi zapravo znači da ste se spojili; ne samo da ste pridružili imovinu, već ste naslijedili i druge probleme. Umjesto da gledate svoje probleme kao samo svoje, borite se zajedno protiv njih. Na primjer, ako dobiva na težini, umjesto da ga tjerate na dijetu, prijavite se zajedno u programu vježbanja.
 7. Daljina topi srca. Održavajte vlastita prijateljstva i povremeno izađite navečer bez vašeg partnera . Raditi stvari bez vašeg parnera ne samo da će vam nedostajati, već će vas i održavti zdravim. A u slučaju da odnos ne uspije, i dalje ćete imati svoje prijatelje.
 8. Komunicirajte! Govoriti o teškim temama – novac, vjera, vjernost, podizanje djece – neće biti najzabavnija stvar koju ste imali, ali bit će vrijedno.
 9. Smijeh je najbolji lijek. Naučite se smijati sebi i glupim pogreškama.
 10. Držite oči na cilju. Da, zaboravio je ime tvog suradnika deseti put, ali vjerojatno to ne znači da on ne brine za tebe. Ako zadržite svoju perspektivu fiksiranu na cilj – da budete u sretnom, funkcionalnom partnerstvu – manje je vjerojatno da ćete se zapetljati u svakom manjem problemu. Sjetite se, oboje žele istu stvar.
 11. Oni koji odustaju nikada ne osvajaju. Pronađite ritual i držite ga živim, bez obzira na sve. Bilo da se uvijek ljubite za laku noć, obnavljate vaše vjenčane zavjete svake godine, ili se obvezuje na seks jednom tjedno, odaberite nešto što vas čini dobro i držite se, čak i kada padnete u iskušenje.
 12. Savjetovalište. Istraživanja pokazuju da parovi koji traže savjetovanje tijekom teških razdoblja uspješnije rješavaju svoje probleme od onih koji to ne čine. Bilo da je od vjerske osobe, savjetnika ili stručnjaka za mentalno zdravlje, dobivanje stručnjaka za pomoć u rješavanju sukoba je mudro .

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice