15 Znakova koji pokazuju da doživljavate DUHOVNU smrt i PONOVNO rođenje

”Feniks mora izgorjeti da bi se ponovo rodio.” – Janet Fitch

Mali komadi naši duša se otimaju što više ignorišemo ili idemo protiv našeg unutrašnjeg osjećaja i želja.Što više pokušavamo umirit druge umjesto da pratimo naša srca, to više naše duše gubimo.Smrti duša se dešavaju kada prolazimo kroz traumatični događaj ili izgubimo iz vida istinsko ja.Srećom, mnogi počeli buditi dušu i počeli su prolaziti kroz ”ponovno rođenje duše”.

Kroz život naš duh postaje zbunjen pod težinom odgovornosti, stresa, okolnosti, gubitka, tuge i svih ostalih stvari kroz koje prolazimo kao ljudi.

Međutim, možemo vratiti naše duše slijedeći naše srce, odbacujući sve što se ne usklađuje s nama, i postupamo sa suosjećanjem i ljubavlju.Ako se uposljednje vrijeme osjećate malo izgubljeno u životu i osjećate da vam duša pokušava poslati poruku, pročitajte kako biste saznali prolazite li kroz smrt duše i ponovno rođenje.

1.Ne možete se sjetiti određenih dijelova vašeg ranog života.Možda ste blokirali određene uspomene kako bi zaštitili svoju dušu od boli ili žalosti.Možda ste prolazili kroz traumatska iskustva koja je vaš mozak odabrao zaboraviti kako biste mogli anstaviti dalje.Međutim zaista krenuti dalje može značiti ponovnim pregledavanjem tih starih uspomena .POsjetite psihologa ili terapeuta ako vam je potrebna pomoć da biste prešli preko bolnih uspomena ili čak prisjetili se dijelova svoje prošlosti.

2.Borite se s anksioznošću, depresijom ili drugim mentalnim problemima.Naravno, mentalno zdravlje je složeno pitanje, ali doživljavanje razdoblja anksioznosti ili depresije može značiti da vaša duša prolazi kroz proces ponovnog rođenja.

3.Ne osjećate se ”cjelovitim”.Dijelovi vas osjećaju se nepotpuni ili slomljeni, koa da ne možete u potpunosti vidjeti svijet oko sebe.Vaš pogled na svijet i sebe je fragmentiran, a vi se osjećate da su dijelovi vaše duše rasuti na mjestima koja još niste pronašli.

4.Osjećate se ukočeno u svijetu oko sebe.Sve oko vas izgleda blijedo i besmisleno.Pokušavate se uzbuđivati zbog stvari i učiniti sve kako bi se uklopili, ali nikada se ne možete osjećati pravedno o tome kako svijet funkcioniše.Umjesto toga, pokušavate blokirati sve svoje osjećaje, smatrate da je lakše nego krivotvoriti emocije.

5.Imate poteškoća sa spavanjem noću.Često kad prolazimo kroz duhovnu smrt, naša podsvijest je na djelu pokušavajući riješiti prijelaz kroz koji prolazimo.NA primjer, ako ste ostavili posao koji vas je iscrpljivao da slijedite svoju strast i pokrenete vlastiti posao, vjerovatno ćete imati neke neprespavane boći.

6.Osjećate da ste zapeli u životu.Mnogo puta kad proživljavamo duševni preporod, možete se osjećati zarobljeno, kao da živite isti dan iznova i iznova i ne idete nigdje.Ovo jednostavno znači da morate promijeniti malo svoju smjernicu i ustinu slušati ono što vam duša želi.

7.Zbog traumatičnih iskustava više se ne osjećate kao da ste svoji.Ako prolazite kroz raskid, razvod , smrt voljene osobe , možda se nećete osjećati isto nakon toga.

8.Osjećate se da ne živite po vašim očekivanjima.Ako vas život razočarava,to znači da vaša duša žudi za nečim više, ali ga još niste pronašli.

9.Osjećate se izbačeno sa smjera.Ako vam se čini kako vas život pokušava gurati različitim putevima, možda ćete doživjeti ponovno rođenje duše.Prepoznali ste da imate neograničen potencijal unutar sebe, a vi ga ne želite više gubiti.Međutim, ne možete odlučiti koji put želite, jer vidite kako uspijevate i napredujete na različite načine.

10.Koristite tvari kako biste pobjegli od stvarnog svijeta.Kao dio duševne smrti, možda ćete se naći u dometu nečega za šta se trebate držati ili neka utičnica za bijeg.Mnogi ljudi koji piju ili koriste droge vjerovatno ne prepoznaju da njihova duša plače za pažnjom, a njihovo više ja čezne za ljubavlju.

11.Zateknete se kako zapitkujete sve što ste mislili da znate.Ako ustanovite da ste nagađali svoja uvjerenja, način života i sve o životu uopšte, vaša duša može trebati novi smjer.

12.Težite da imate svrhu u životu.Svi tražimo dublji smisao u životu, ali duhovna smrt obično uzrokuje da malo više tražimo.Možda se osjećate potpuno napunjeno vašim trenutnim životom i težite za onim gdje se možete probuditi uzbuđenjem, znajući da dan koji slijedi obećava značenje i ispunejnej.

13.Osjećate da nemate kontrolu nad svojim životom.Čak i ako smatrate da ste pronašli svoju svrhu, možda nećete moći promijeniti svoje okolnosti.Možda ne znate kojim smjerom da krenete ili kako da ostvarite svoje snove.Osjećate se nemoćnim da promijenite svoj život, iako ne želite ništa više od toga.

14.Osjećate se da nigdje ne pripadate.Želite negdje pripadati ali još niste pronašli svoje mjesto.U vrijeme duševne smrti počinjemo se osjećati ranjivo i izgubljeno i tražiti utjehu i sigurnost.Jednom kada slijedimo naše srce, naše duše će ponovo početi živjeti i osjetiti ćemo dio nečeg većeg.

15.Stalno se osjećate umorno.Ne samo fizički nego i mentalno.Ne možete tačno odrediti uzrok, ali samo znate da je vaša duša umorna a nikakva količina sna ne može izliječiti.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.