2 MUŠKA IMENA KOJA ZNAČE VATRA, DAJU SE DEČACIMA DA BI BILI HRABRI: Veruje se da će u životu biti puni topline

Koja dva muška imena nose u sebi simboliku “vatra” – nekada su se deci davala da bi ih zaštitili od zla, a iz vere da će dečaci biti hrabri.

okom izbora imena za bebu roditelji često čitaju simboliku i značenje imena kako bi saznali kakvu tajnu poruku nosi ime za njihovog mališana. Imena u kojima se spominje mir, poput Vladimir, Ljubomir, Radomir, daju se deci zbog simbolike mira, ali da li ste se pitali koja imena se povezuju sa simbolom vatre?

Otkrivamo vam dva muška imena koja se daju vatrenim i hrabrim dečacima, a jedno od njih je Ignjat. Smatra se da je ovo staro srpsko ime, ali i da ima i grčko poreklo i verziju – Ignatios. Potiče od reči “igneus”, što znači vatra, odnosno oganj. Dua verzija ovog imena je Ignjatije.

Drugo ime koje se povezuje sa vatrom jeste Ognjen. Staro srpsko tradicionalno muško ime koje potiče iz staroslovenskog jezika, od reči “oganj”, što predstavlja, vatru, žar, nekoga “ko je vatren”. Ovo ime se nekada davalo deci kao zaštita od bolesti i zla.

Verovalo se da će dečaci koji dobiju ova dva imena biti vatreni i hrabri, da će se boriti za ono što im je važno, ali da će biti i puni ljubavi i topline.

Izvor: Yumama