20 genijalnih izreka naših majki – “Zatvori ta vrata, nisi rođen u čamcu”

Zatvori ta vrata, nisi rođen u čamcu

Gde god da ste rođeni, sigurno je da su ove majčine fraze svima poznate. U detinjstvu su nam smetale, vređale nas, i često smo zbog njih gunđali. Ali sada, kada smo odrasli, i imamo svoju decu, mi razumemo da je to bilo izraz ljubavi i brige naših roditelja.

I šta više, i sami ih često ponavljamo, jer su to postale izreke koje se prenose sa kolena na koleno. To su one rečenice koje smo čuli bezbroj puta. Sada su nam simpatične i smešne. Najviše zbog toga što ih i mi, kao roditelji, govorimo svojoj deci.

Da li se sećate ovoga: 1) Ko je koga rodio, ja tebe ili ti mene? 2) Kad porasteš, samo će ti se kazati! 3) Obuj te papuče, nahladićeš se s nogu! 4) Upaši se, gola su ti leđa, odoše ti bubrezi! 5) Sto puta sam ti rekla ne ljuljaj se na stolici.

6) Tamo gde si bacio, tamo i traži. 7) Završila sam školu pre 20 godina, i dan- danas pamtim tablicu množenja. 8) Ja u tvojim godinama… 9) Ne interesuju me druga deca, već ti! 10) Zato što ja tako kažem, eto zato! 11) Gledaj me dok pričam s tobom!

12) Vidiš li ti koliko je sati? 13) Ko je koga rodio, ja tebe, ili ti mene? 14) Dobiceš ti svoje kad dođemo kući. 15) Zatvori ta vrata, nisi rođen u čamcu. 16) Isti otac… 17) Razumećeš kad dođeš u moje godine. 18) Jednoga dana i ti ćeš imati decu, pa ćeš da vidiš!

19) Dok ti ja kupujem, oblačićeš se tako. Ako hoćeš da se modiraš, idi i zaradi svoje pare! 20) Da te nisam čula da kažeš „neću“! 21) Tvoja jedina obaveza je da učiš! 22) Stišaj tu muziku! Nemoj da ti ja uđem u sobu da je stišam! 23) Pazi kako pričaš sa mnom!

Izvor: Infpult