3 Jednostavna načina da poštujete svoja obećanja i kreirate život kakav želite

Dobijemo povjerenje drugih ljudi kada kažemo da ćemo nešto učiniti i to zapravo učinimo.Naše riječi imaju moć koja nas može stvoriti ili nas slomiti.

No, postoje neizbježna vremena kada nismo uvijek besprijekorni s našim riječima.Čak i ako ne uspijemo to ispoštovati ili učinimo jednom ili dvaput, to će stvoriti značajan uticaj u našem životu.

Kada ne poštujemo našu riječ, to bi moglo značiti da nam se drugi ne mogu pouzdati, da naše riječi nemaju moć .Drugi nam neće vjerovati i jednostavno izgubit ćemo samopoštovanje.

1.Recite ”ne” stvarima koje nisu usklađene sa vašim prioritetima

Svakodnevno se suočavate s odlukom da kažete da ili ne.Ti zahtjevi mogu poticati od osobe koju volite, bliskih prijatelja ili poznanika.

Budući da imate ograničeno vrijeme u jednom danu, kada kažete da nečemu, govorite ne drugima.Dok se osjećate loše kada govorite nekome ”ne” , to je ipak bolja stvar koju možete učiniti nego da kažete ”da” i ne ostanete dosljedni.

2.Poštujte obećanja koja ste obećali sebi

Započnite svoju praksu poštovanjem obećanja koja ste obećali sebi.Kada budete u stanju poštovati svoja obećanja, lakše ćete uvažavati obećanja koja ste obećali drugima.

Učinite svoja obećanja jednostavnim, tako da ih je lakše ispuniti.Ako još uvijek pokušavate ispuniti sve što je na vašem popisu obećanja, počnite popisivati 3-4 stavke svaki dan.Dobit ćete olakšanje kada učinite sve od njih.Nakon toga možete dodati još stavki.

3.Poštujte obećanja koja ste dali drugima

Najčešće ne poštujemo obećanja koja smo dali drugima na vrlo male načine. Na primjer, obećate partneru da ćete očistiti sobu i to ne uspijete, ili ako se obavezujete da ćete nešto isporučiti na određeni datum, i ne održite svoju riječ.

Iako rezultati nisu katastrofalni, u stvarnosti smanjujete svoju sposobnost da stvorite život koji želite.Tjerate ljude da vas vide kao nekoga ko nije pouzdan.

Oni će početi ozbiljno shvatati vaše riječi i izgubiti poštovanje prema vama.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.