3 Načina kako da se riješite energetskih vampira u 2018

Da li je vaš napredak prethodne godine bio ugušen zbog energetskih vampira? Radujete li se tome da se riješite i napredujete u svom životu punom energijom i pozitivnošću?

Ako da, morate se pobrinuti da gledate stvari s druge perspektive u sljedećoj godini i počnete dobro upravljati svojim stvarima.Ponekad znate da trebate smanjiti svoje veze s energetskim vampirima, ali to ne možete učiniti zbog društvenog pritiska.

Zašto? Zašto se tako bojite odbaciti energetske vampire ? Kakve vrijednosti vam to donosi?Količina vremena i energije koje ćete uptediti samo tako što ćete ostati daleko od energetskih vampira biće dovoljno da napredujete u životu.

1.Recite NE

Morate naučiti reći ne kada stvarno želite reći ne.Kada se obvezujete na zadatak u kojem ne želite sudjelovati, onda to ne samo da uništava vaše vrijeme i energiju, nego proširuje i vašu povezanost s niskim energetskim stvarima.

Ako želite živjeti sretan i uspješan život, onda morate naučiti reći NE bez potrebe da dajete bilo kakva objašnjenja.

2.Budite malo sami

Nikada ne smijete propustiti priliku da budete sa sobom jer je ro najbolja prilika da razmišljate o sebi da se bolje upoznate.Dalaj Lama vjeruje da je trošenje vremena nasamo iznimno važno jer vam omogućuje da utičete na sebe prije nego što svijet utiče na vas.Takođe, to dovodi do situacije da preuzmete kontrolu nad vlastitim životom.

3.Nemojte gledati na prošlost, gledajte naprijed

Kada imate loše vrijeme, nikada ne gledajte u prošlost jer ćete mrziti sebe zbog grešaka koje ste napravili.Umjesto toga pogledajte budućnost da istražite mogućnosti koje vas čekaju na horizontu.Čak i kada razmišljate o prošlosti, nikada se nemojte mrziti, umjesto toga pokušajte naučiti od grešaka i krenuti naprijed.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.