4 RAZLOGA ZBOG KOJIH ŽENA IZGLEDA STARIJE NEGO ŠTO JESTE, A DA NIJE NI SVESNA: Dok neke i s 50 izgledaju kao da imaju 30

Postoje 4 stvari zbog kojih žena izgleda starije nego što jeste, a da toga nije ni svesna.

Starenje je kategorija koja se ne može izbeći, a čiji proces mnogi žele da zaustave ili prikriju. Međutim, briga o starosti često u drugi plan baci uživanje u sadašnjem trenutku, a onda nas starost pita “gde nam je bila mladost”.

Kako neka žena sa 50 izgleda kao da ima 30, a neka deluje kao da je za deceniju starija? 4 razloga zbog kojeg žene mogu prerano da ostare… U procesu starenja učestvuju razni faktori, posebno način ishrane, nega kože, fizička aktivnost, ali ovde ćemo spomenuti 4 faktora koja se manje uzimaju u obzir, piše Sensa.

Otkrivamo 4 razloga zbog kojih žene mogu izgledati starije nego što zaista jesu:

žena, Ogledalo, Bore
foto: Shuterstock

1. Stres

Mnogo godina koncentrisanog stresa iz kojeg je nemoguće isplivati. Najbolnija iskustva su ozbiljne nevolje sa decom, bolesti voljenih, nedostatak novca, neperspektivan rad sa malim povratom i psihološki pritisak. Kod dugotrajnog stresa, svaki dan morate da se plašite i nešto odlučujete, nešto odlučujete i plašite se… Kao rezultat toga, hormonalni sistem, mišićno-skeletni sistem, kardiovaskularni sistem trpe. Jedan od preduslova za srećan i zdrav život, a samim tim i bolju energiju i izgled jeste smanjenje stresa.

2. Težak rad

Fizički rad i rad u teškim uslovima takođe mogže biti okidač manje energije, bora na licu, oštećene kože i smanjenje vitalnosti.

3. “Laki” rad

Zanimljivo je da se prilikom procene težine posla obično s prezirom govori o takozvanom “lakom” poslu. Čini se, šta, na primer, radi pisac ili bloger? Seo sam, razmislio o tome i napisao. Šta šef radi u svojoj kancelariji? Sedenje unazad na stolici 14 sati je takođe ogromno, kolosalno opterećenje za kičmu i sve sisteme organa. Takođe, stres koji nosi odgovornost i autoritet mogu da se jednako odraze na način na koji starimo.

3. Gubitak genetske lutrije

Neke žene brže, a neke sporije stare, a mnoge za to zaslugu pripisuju genetici. Genetika je lutrija, zavisi od vaše sreće. I da, postoje ljudi koji dobiju na ovoj lutriji i zaista izgledaju mlađe od svojih godina. Ipak, genetika ne mora da bude presudna, jer promenom stila života i navika najviše se postiže.

4. Sukob sa željama, snovima i svrhom

Generalno, žene koje rade ono što zaista žele i ostvaruju svoje snove izgledaju bolje, domornije i svežije od onih koji to ne rede. Zato se podsetite nekih starih hobija i snova o kojima ste maštali i uposlite svoje ruke, probudite kreativnsot.

(Stil/ Sensa)