5 Efektivnih domaćih lijekova protiv bora

Bilo da vaša koža pokazuje one prve znakove starenja ili dalje tokom procesa starenja, vjerovatno tražite načine za smanjenje i psrečavanje bora.Dok se mnogi ljudi odlučuju da za botox i razna punila, te metode su rizične i ne moraju nužno dati najbolje dugoročne rezultate.

Srećom, postoji više prirodnih opcija koje vam mogu pomoći da izgledate mlado kako se i osjećate.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je veliki izvor antioksidansa ( poput vitamina A i E ) koji se bore protiv slobodnih radikala koji oštećuju kožu.Može se primijeniti lokalno i ugraditi u prehranu kako biste spriječili i smanjili bore.

Krastavac

Koristite blender za miješanje krastavaca, lista metvice i bjelanceta.Nanesite na lice i vrat.Bjelance zateže vašu kožu, a krastavac izvlači sjaj.Ova kombinacija pruža veliki učinak smanjenja bora.

Paradajz

Paradajz je vrlo učinkovit kućni lijek jer sadrži  likopen, što su naučnici uspostavili da čini kožu manje osjetljivom na ultravioletne zrake.Takođe je dobar izvor beta-karotena koji štiti kožu od oštećenja sunca.

Đumbir

Opskrbljen antioksidansima, đumbir pomaže u sprečavanju sloma elastina, jednog od glavnih uzoraka bora i linija.Pomiješajte čašicu ribanog đumbira s kašikom meda, ili pijte čaj od đumbira dva puta dnevno.

Bademi

bademi su odličan izvor vlakana, vitamina E, željeza, cinka, kalcija, folne kiseline i oleinske kiseline.Ova moćna kombinacija može usporiti proces starenja i liječiti bore.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.