5 Načina kako da zračite dobrim vibracijama i privučete prave osobe u svoj život u 2018

U napetoj geopolitičkoj klimi, zajedno s pritiscima vašeg posla, odnosa i porodice, može postati lako pasti u negativano i zabrinuto stanje.Budući da je većina nas napustila novogodišnje odluke, možda je vrijeme da započnemo novi pristup ovog mjeseca kako bismo izbjegli toksičnost i učinili sve što možemo kako bismo uklonili negativnost u našem životu.

Kultivirajte praksu meditacije

Odvajanje samo pet minuta vašeg dana da sjednete i dišete može imati ogroman uticaj na vaše mentalno stanje.Meditacija je drevna praksa s dobrim prednostima smanjenja stresa do poboljšanog kardiovaskularnog i imunog zdravlja.Osim ovih prednosti, ovaj jednostavni čin može povećati samosvijest i omogućiti vam da vidite gdje se držite negativne energije.

Započnite dnevnik zahvalnosti

Sjajan način da započnete naviku pisanja je stvaranje popisa.Počevši od teme ”Stvari za koje sam zahvalan/a” i pisanje tri stvari svaki dan, brz je način da u vaše dane ulijete optimizam.Ljudski mozak je naravno skloniji brinuti se i misliti negativno, što češće imamo takve misli, to više jačamo naše neuronske puteve, što će učiniti da još više skačemo na negativne zaključke.Kako bi se borili protiv ove navike, stvarno je važno spoznati sve dobro u našem životu.

Izađeti vani

Da, vani je hladno.Ne, ne morate se prisiljavati da izađete vani ako je kiša.Međutim, terapeutski učinci prirode i ljepota prirodnog svijeta mogu učiniti čuda za našu dobrobit.U kombinaciji s fizičkim prednostima jednostavne prakse hodanja, samo iizlazak iz stana i šetanje obližnjim parkom je izvrsno, besplatan način za poboljšanje vašeg raspoloženja.

Volite sebe

Gotovo svako ima taj zlokobni unutrašnji glas u glavi koji kritikuje.Stalno vam šapuće negativne misli o vama i udara tamo gdje ste najranjiviji.Bitno je da radite sve što možete kako biste ignorisali taj glas.Borba protiv unutrašnjeh kritičara slavljenjem postignuća važan je način da pokažete ljubav prema sebi.

Volontirajte

Zaista je lako napraviti veliku rpomjenu kroz volontiranje.Izaberite nešto u čemu ste već strastveni i istinski uživate u tome, bilo da podučavate umjetnost starijima ili čistite pješačku stazu koju često posjećujete.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.