5 Načina kako pametne žene reaguju na podrugljive komentare

Šta je podrugljiv komentar ? Obično primjedba koja izgleda sarkastično, ismijavajuće , nepristojno.Razmotrite cilj koji želite postići u načinu na koji reagujete na ljude koji tako govore.Ako je to rutinska pojava, možda želite imati plan za odgovaranje.

Ostanite mirni – mislite prije nego što reagujete

Nemojte pokazati da vas je primjedba uznemirila.Ostanete li mirni održat ćete svoju snagu.I nemojte pretpostavljati da je to uvreda.Pitajte se kako se osjećate – jeste li ogorčeni, tjeskobni ili ljuti ? Kada ustanovite emociju, ukrotite je.

Pazite na svoj ton glasa, tako da ne reagujete sa odbrambenom snagom

Još jedan dobar izbor je ukloniti se iiz situacije ili reagovati laganim humorom.Možete pretvoriti njihov komentar u izravno pitanje , kao što je : ” Je li to nešto što ti smeta kada to spominješ tako često ?”

Odredite kakvu vrstu odnosa imate s tom osobom

Ako je iritantan kolega s kojim redovno radite, mogli biste razmotriti ovu priliku da pitate za privatan razgovor.Možete im reći da ne cijenite njihove komentare.Budite iskreni.Razgovarajte o tome kako se osjećate i kako ti komentari utiču na vas.Neka znaju vaša očekivanja i zatražite da zaustave primjedbe.

Riješite to licem u lice

Nemojte koristiti poruke ili e-poštu kako biste odgovorili na komentare.

Postavite granice kako biste im dali do znanja da takvi komentari nisu u redu s vama

Ako vas ta osoba nastavlja ismijavati ili vas uznemirava, recite nešto slično : ” Voljela bih da svoje primjedbe držite podalje od mene”.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.