5 Najboljih prirodnih lijekova za čišćenje pluća od nikotina i katrana

Bez obzira koliko su ljudi svjesni štetnih sastojaka u cigaretama i brojnih uzroka raka pluća, još uvijek ne mogu prestati pušiti.Nema čarobne formule koja će odmah očistiti pluća, ali ovdje je lista namirnica koje najbolje djeluju u izbacivanju nikotina i katrana.

Kukuruz je hrana koja sadrži beta-kriptoksantin, za koju se vjeruje da vas može zaštiti od raka pluća, jer je snažan antioksidans.Međutim, konzumirati samo organski, svježi kukuruz.

Selen je vrlo snažan antioksidans.Brazilski orašasti plodovi sadrže najviše izvora selena u usporedbi s drugim namirnicama, stoga ih jedite što je više moguće.

Luk je takođe dobar za čišćenje.Može biti od velike pomoći da spriječi mnoge bolesti, uključujući infekcije pluća.

Đumbir kao prirodna medicina i hrana pomaže u odbrani od malignih bolesti.Ovo je još jedan snažan alat da oćistite pluća od toksina.

Kopriva je biljka puna željeza, ali je vrlo korisna kao sredstvo dezinfekcije za pluća i igra važnu ulogu u borbi protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica tradicionalno se koristi za ispiranje usta i grla, ali takođe može biti dobar u borbi protiv raka pluća.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.