5 najvažnijih stvari koje trebati pronaći u partneru

Obratite pažnju na ove stvari.

 

INSAJDER rezime:

  • Čana Ros, koja je mečmejker već preko 30 godina, kaže da tražite partnera sa kojim dijelite put u životu i ko vas privlači.

 

  • Osnivač Tejkifija E. Žan Kerol smatra da su dva najvažnija faktora izgled i status.

 

  • Talija Goldstein, osnivač pravila tri dana, savjetuje da tražite partnera čiji najbolji kvaliteti ne zastarijevaju, kao što su ljubaznost i poštovanje

 

 

Ne postoji tajna formula ili magična kombinacija karakteristika koja čini nekog savršenim romantičnim partnerom, ali postoje određeni kvaliteti koji podižu vaše šanse o stvaranju srećne, potpune veze.

 

INSAJDER je pričao sa profesionalnim mečmekerima koji se profesionalno bave time da znaju kako primjetiti odgovarajuću bolju polovicu. Slijedi pet stvari koje su rekli koje bi trebali znati

 

Isti pravac u životu

Pobrinite se da ste oboje raspoloženi za vožnju

 

Čana Ros, koja je mečmejker već preko 30 godina i olakšala je stotine vjenčanja, kaže da se prvo pobrine da ljudi koje želi da poveže imaju slične ciljeve i putanje u životu.

 

“Mislim da je najvažnija stvar da moraju biti na istom pravcu u životu” rekla je Ros. “To je osnova od koje počinjemo.”

 

 

Hemija

Hemija je ključna

 

Moglo bi se preskočiti, ali hemija je ključni element uspješne veze. Možda će trebati vremena da postane očigledna, pogotovo ako ste vi ili vaš pratioc na početku previše nervozni da budete svoji, ali Ros kaže da ono mora biti prisutno.

 

“Želite biti sa nekim, ko mora biti prisutan” rekla je. “Dva komada drveta ne mogu se vjenčati”

 

 

 

 

 

 

 

 

Izgled i status

Izgled i status su dva ključna faktora

 

  1. Žan Karol, kolumnista za ELIN “Pitajte E. Žan” i osnivač Tejkifija, vjeruje da su dva stuba uspješnog sklapanja izgled i status. Ako se dva faktora podudaraju, velika je vjerovatnoća da će i ostalo.

 

“Ako se ljudima svidja način na koji druga osoba izgleda, oni će voljeti i osobu. Ako ste relativno istog statusa, bićete srećni” rekla je. “Bilo koji mečmejker koji kaže da ne povezuju po izgledu i statusu nisu ljudi.

 

Zajednički interesi

Partner treba da vas nauči novim stvarima.

 

Možda oboje volite da kuhate i jedno sa drugim dijelite nove recepte. Možda uživate u šetnji ili mrzite gledati loše filmove. Šta god da vas spaja, treba postojati nešto o čemu možete pričati i zajedno učestvovati.

 

“Trebaju imati dovoljno zajedničkog da bi ostvarili komunikaciju i takođe nauče jedno drugo različite stvari,” rekla je Talija Goldstein, osnivač pravila od tri dana.

 

 

Nedodirljivi kvaliteti

Nisu svi kvaliteti opipljivi

 

Neke od karakteristika na listi su trenutne, i to je u redu. Dok se izgled, status i interesi mogu promijeniti, oni su ipak značajni za uspostavljanje veze i zbližavanje ljudi. Ali čak prije nego što ove stvari počnu da blijede, Goldstein podstice da nadjete nekoga ko ima kvalitete koji ne blijede, kao što su ljubaznost i poštovanje.

 

“Ne trebaju vam zapravo savršeni zubi i široka ramena kada imate 70 godina,” rekla je Goldstein. “Trebate tražiti nekoga ko vas iskreno poštuje i zasmijava vas i ljubazan je. To smatramo da su najvažnije osobine koje trebate tražiti u partneru, i zaista su nedodirljivi.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.