5 Stvari koje naučite kada NISTE VOLJENI onako kako ZASLUŽUJETE

Ljubav nije bol – odbijam da vjerujem u to.I kroz njenu prividnu odsutnost , naučila sam sljedeće lekcije.

Evo 5 stvari koje naučite kada niste voljeni onako kako biste trebali biti :

1.Neće vas svako voljeti onako kako želite biti voljeni

Nemaju svi istu definiciju ljubavi.Za neke, ljubav je zastrašujuća, riskantna i neobzirna.Neki je izlijevaju iz njihovih srca jer znaju da je to naše pravo stečeno rođenjem.Neki ljudi nas neće u potpunosti voljeti ili na način na koji mi trebamo, i pomiriti se s tim je najbrži način do sreće.Na nama je da sebi pružimo ono što trebamo prije nego što to postane prioritet nekog drugog.Zapravo, trebamo se toliko voljeti da ispuni naše cijelo biće.

2.Trebate si biti prijatelj

Vaše prve veze počinju sa vama i temelj je svih ostalih koje slijede.Potvrđujući potrebe našeg unutrašnjeg djeteta, shvatamo da još postoji ljubav koja se treba proširiti na naše najdublje dijelove.

3.Ljubav dolazi iz različitih mjesta

Ljubav dolazi u različitim oblicima i često na najmanje očekivane načine.Može se izraziti kroz prijatelja, stranca , čin ljubaznosti.Može doći u obliku prekrasnog zalaska sunca ili kao neko vrijeme darovano nama.Kad počnemo vidjeti različite oblike ljubavi daje životu slađu melodiju.

4.Kada naučite šta nije ljubav, naučit ćete šta jeste

Ljubav će vas uvijek voljeti na način na koji treba.Sjedit će s tobom u praznim tenucima i zagrliti vaš ranjeni duh.Budući da sam da sam odrasla tamo gdje je ljubav transakcijska, odlučila sam voljeti bez ikakvih uslova.Po žudnji za njegovanje, naučila sam kako biti njegovatelj za samu sebe, i zauzvrat, za druge.

5.Oni su bili vaši najbolji učitelji

Vaš najveći izazov često je vaš najveći učitelj, čak i ako to ne vidite u tom trenutku.Ne biste bili osoba koja ste danas bez tih lekcija koje su otkrile vaše snage i darove.Naša iskustva oblikuju nas i na nama je odlučiti kako ćemo oblikovati taj oblik.Mi smo mnogo više nego što mislimo.Mi smo ljubav.Mi smo voljeni.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.