5 STVARI ŽENU ČINI “PRLJAVOM” U KUHINJI: Domaćice obično zaborave na njih, a zbog toga deluju BAŠ ALJKAVO

Kuhinja je obično ogledalo domaćice!

Mnogi ljudi nazivaju kuhinju licem domaćice, te je često na meti kritika higijena u ovom delu kuće. Dame obično mnogo više porovode vremena u njoj i trude se da porodica ima ukusne obroke, a onda na čišćenje nekih stvari potpuno zaborave. A upravo one umnogome doprinose da kuhinja deluje izuzetno neuredno.

5 znakova izuzetni prljave kuhinje su:

1. Zatrpana radna površina

Kada pripremamo hranu, iz ormarića vadimo začine, posuđe, pribor za jelo i ostalo. A ponekad nemamo dovoljno vremena ili smo previše lenji da sve vratimo na svoje mesto i operemo suđe iz sudopere. Haos u međuvremeno postane veći, jer verovatno stavimo i još neku šolju, tanjir na radnu ploču, i kao rezultat, dobijemo izuzetni neurednu kuhinju.

2. Prljavi spojevi između pločica

Taj deo između pločica je uvek problem. Teško ih je očistiti, a masne fleke su odmah vidiljive. Posebno upada u oči nakupljanje prljavštine iza šporeta, zato je veoma bitno da fugne redovno čistite. Uz malo truda će prostor u kojem naviše provodte vremena zablistati.

3. Prljav aspirator

Kuvari u restoranima i kafićima obavezno ih jednom nedeljno dobro očiste. Ali, domaćice u svojoj kuhinji na njega često zaborave, a aspirator i te kako akumulira mast i prašinu.

4. Daske za sečenje

Svaka vrsta proizvoda treba da ima svoju dasku. Trebalo bi ih menjati najmanje jednom u šest meseci, jer ogrebotine akumuliraju klice i prljavštinu.

5. Prljave utičnice

Ljudi retko gledaju ovo mesto, ali se utičnice u kuhinjama brzo zaprljaju, jer ih često dodirujemo prljavim rukama dok kuvamo, kada treba da uključimo ili isključimo neki aparat. Ako želite da vaša kuhinja izgleda čisto i uredno, morate obratiti pažnju i na ovaj detalj.

Izvor: Stil Kurir