5 ZAMKI koje se koriste za ISKLJUČIVANJE i OGRANIČAVANJE ljudske SVIJESTI

Ljudska svijest je cilj u širokom kontrolnom ratu gdje ljudi spremno prihvataju socijalne uslove koji očito ne ispunjavaju njihove najbolje interese, čak čineći im i štetu.

Prihvatamo ratovanje, strah, uništavanje okoliša, pohlepe, korupcije i lažne oskudice jer smo uhvaćeni u zamke koje nas drže taocima lažnim uvjerenjima i pojavom utjehe.

U stvarnosti, ipak razbijanje tih zamki omogućilo bi rpomjenu načela mira, održivosti, istraživanja, prihvatanja i anpretka u poboljšanju ljudskog stanja.

1.Politika

Samoidentifikacija s određenom političkom strankom jedno je od najdjelotvornijih stanja svijesti u našem svijetu danas.

To se jasno vidi u kvaliteti i karakteru javnog diskursa i načina na koji se spaja s finansijskim interesima kako bi stvorio stres, pritisak i sukob sa svim razinama društva.

2.Religija

Najvažnije kulturne religije svijeta su možda najveća zamka za ljudsku svijest koje su ikad osmišljene i stavljene kao sredstvo kontrole ljudi.To je korumpiralo svijet i ubijalo ljude hiljadama godina.

Prihvatanje mogućnosti boljeg postojanja nakon smrti izgovor je da se ignoriše kvalitet života koji se živi, a koristi se kao izgovor za sudjelovanje u zlu.

Naravno , vidimo kako se ta paradigma upotrebljava protiv nas danas kako bi stvorili glavni rizik među narodima zemlje, budući da globalne vođe guraju novi vjerski rat koji pogađa Islam protih Hrišćanstva.

3.Nauka

Nauka je postala religija vrsta, gdje se ideje razmatraju u čudnom procesu studija pomješan s korporativnim i monetarnim uticajima, pomiješan s egom.

U ovoj paradigmi ne postoji prostor za ideje koje izazivaju dugotrajne pretpostavke i teorije o svijetu, koje ugušavaju ljudski napredak.

4.Pokret novog doba

Još jedna kutija za ljudsku svijest koja je relativno nova u našem svijetu je pokret Novo Doba, koji napušta pravu nauku i koristi osjećanja dobrog raspoloženja koja drže ljude da odstupaju od poduzimanja akcija i potpunog sudjelovanja u našem svijetu.To je jedinstveni, otvoreni izvorni sistem vjerovanja koji je opisan sljedećim :

– Zanemarite ”negativno”

– Nikada se nemojte ljutiti

– Nikada ne možete zaista znati

– Prihvatite nepravdu, nikada se ne odupirite

– Haosa se ne treba bojati

– Moramo se sojećati dobro cijelo vrijeme

– Istinu ne treba braniti

5.Monetarni sistem – Opšte uvjerenje u novac

Ovo je najveća zamka od svih, porobljavajući gotovo sve na našem planetu.Na korijenu ove varljive je opšte uvjerenje u novac tj. vjerovanje da novac ima više vriejdnosti nego sam život i stoga je dragocjeniji od onoga što život ima za ponuditi.

Novčani sistem koji imamo danas djeluje na taj način, s malom vladajućom elitom koja je osmislila i sada kontroliše međunarodni sistem manipulacije koja daje neograničenu moć onima koji stvaraju novac bez stvaranja stvarne vrijednosti.

 Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.