5 Znakova da previše volite druge i zanemarujete svoju vlastite potrebe

Ono što apsolutno nije romantično i zdravo, je kada osoba izgubi smisao vlastite važnosti u vezi.Iako možete biti ludo zaljubljeni u nekoga, uvijek je važno zapamtiti i ostati vjerni onome što vam zaista treba.

Izgubili ste dodir sa vaššim težnjama

Ne možete zamisliti da ostavite svog partnera i odete na avanturu koja vam je donosila toliko sreće, ali to ne znači da ne želite ići.Ako ste imali snove koje ste slijedili, koje vaš partner nije podržavao i vi ste počeli da odustajete od njih, to je siguran znak da zaboravljate vlastitu sreću samo da biste bili u toj vezi.

Promijenili ste svoje mišljenje kako biste održali mir

Slično kao što ste se odrekli svojih snova i nada, takođe zadržavate svoje mišljenje kako biste izbjegli borbu koja bi mogla otkriti temelje vašeg odnosa.U zdarvom odnosu, komunikacija je presudna kako bi obje strane bile sretne, što će uključivati i mnoga neslaganja.Zašto provoditi vrijeme s nekim ko ne može prihvatiti vaše mišljenje, a time ni vaše istinsko ja ?

Njihovi problemi vam smetaju kao da su vaši

Lijepo je prihvatiti osjećaje vašeg partnera suosjećajući se s njim, ali postoji razlika između empaije i jednostavno lošeg osjećaja.Postoji toliko mnogo stresa kojeg možete dobiti od partnerovih problema prije nego što počnu uticati negativno na vašu vezu.

Racionalizujete njihovo neprikladno ponašanje

Ako se vaš partner ponaša na način koji se ne slaže s vašim vlastitim moralnim kompasom, a ipak nađete način da ih opravdate, jasno je da cijenite čak i njihovo neprikladno ponašanje iznad svojih vlastitih načela.Baš kao što je važno izraziti svoje interese i ono što vas čini srećnim, jednako je važno izraziti ono što smatrate neprihvatljivim.

Nikada nemate vremena za sebe ili druge

Pravi test za procjenu da li vam taj odnos dopušta da rastete kao osoba, jeste li u mogućnosti raditi ono što želite samostalno.Ako stalno morate birati između vremena provedenog s partnerom ili porodicom, to nije veza koja vam omogućuje da ispunite vlastite potrebe .

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice