/Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole?! Navodimo 6 razloga

Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole?! Navodimo 6 razloga

Potrebno je hrabrosti da se zaljubimo i stupimo u emotivnu vezu.Za muškarce je to malo drugačije nego za žene kada se zaljube.Kada se muškarac zaljubi, on uzima u obzir   da bi moga biti povrijeđen od strane osobe kada joj se otvori.On se ne prepušta odmah u potpunosti, ali polako korača ka svijetu  uspona i padova.Muškarci znaju da nisu rođeni da razumiju kako žene ‘funkcionišu’ ili šta žele.

Navodimo 6 razloga zašto muškarci ostavljaju žene koje vole :

1.Ima osjećaj da ga ona pokužava ‘popraviti’

Kada čovjek počne da osjeća da mu nešto fali, da su njegove mane ogromne ili da ne može biti svoj a da ga ne osuđuju, on počinje da traži izlaz.Žene imaju tendenciju da oslab emuškarca time što ih naprave svojim ‘projektom’

Albert Ajnštajn je rekao : ”Muškarci se žene sa nadom da se žena nikada neće promijeniti , a žene se udaju za muškarce s nadom da će se promijeniti.Na kraju su obe strane razočarane.”Muškarci se ne mijenjaju i niko zaista ne treba- samo trebaju da otkriju kakvi su zapravo.Muškarac može da se razvija i sazrijeva uz pomoć dragog i podržavajućeg partnera.

2.Zstrašen je ženinim uspjehom

Istraživanja su dokazala , da muškarci doživljavaju veliki udarac za svoje samopouzdanje kada je njihova partnerka uspješna , čak i kada nisu u direktnoj konkurenciji.Njen uspjeh takođe negativno utiče na to kako muškarac vidi budućnost te veze, ako muškarac nije postigao uspjeh koji osjeća da zaslužuje , to je ključni razlog da napusti partnerku.Ne može joj se pridružiti uspjesima jer stalno upoređuje svoje neuspjehe.

3.Kada mu stalno prigovara

Nažalost, konstantno prigovaranje i zvocanje može uzeti veliko učešće u vezi.Muškarci se mogu ponašati kao djeca, ali nisu djeca.Oni ne tolerišu konstantno žaljenje i prenemaganje.Oni žele da se osjećaju cjenjenim.Prigovaranje predstavlja negativnu naviku koja se na kraju zanemaruje i izbjegava.Muškarcu žena koja konstantno zvoca je najmanje sexy stvorenje na planeti.

  1. Nedostatak intime

Vjerovali ili ne , muškarci žude za intimnosti jednako kao i žene.Međutim , ako on mora da moli za to , radije će raskinuti vezu i otići tražiti tu vezu sa nekim drugim.Muškarac neće dugo izdržati sa ženom koja neće učestvovati u intimnim susretima sa svojim partnerom.On se zaljubi iz mnogo razloga , ali isto tako želi da se osjeća da je on najatraktivnija osoba u njenom životu.

5.Poredi ga sa drugim muškarcima

Ništa nije tako dosadno čovjeku nego da sluša žensku priču o prošlim partnerima.Kada žena počne da ga upoređuje sa bivšim, to je početak kraja.Muškarci ne žele analizirati prošlost svoga partnera.

6.Emotivna zavisnost

Muškarcima je potreban njihov prostor.Ne žele da budu tretirani kao posjed.Muškarcima su potrebni njihovi prijatelji.Ne vole da se osjećaju kao bebisiterke.Kada on osjeća da je izgubio slobodu da učestvuje u sportovima, izletima ili društvenim okupljanjima sa svojim prijateljima, on će otići.Zdrav odnos zahtjeva da obe strane imaju svoj skup prijatelja i hobija.

Muškarci vole žene, oni se zaljubljuju u očekivanja da budu cjenjeni, poštovani i podržani.Kada više ne osjeća kao da je junak priče, ozbiljno će odlučiti da promijeni svoj odnos.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.