6 Znakova koji pokazuju da je vrijeme da se fokusirate na vaše dobro

Lako je uplesti se  u “sistem”, poznatiji kao matriks, i taj sistem vas može vrlo lako oboriti.

Zato smo sastavili ovu listu. Da otkrijemo česte probleme ljudi koji žive u urbanim džunglama. Hvala vam na čitanju, nadamo se da će vam ovo biti od pomoći!

  1. Brinete previše

Prekomjerno razmišljanje i brige potiču od manjka povjerenja. Kada nemamo povjerenja u sebe postane i teško vjerovat u svijet oko sebe. Ali zapravo, to je kao da sami sebe šamaramo. Kada nismo pouzdani u same sebe, dovodimo se da podcijenjivanja naše egsistencije. Što nas dovodi do…

  1. Podcjenjujete sami sebe

Najbolji način da opišete sami sebe u tim uslovima, je da zamišljate sebe kao jedno dijete sa nadom, snovima, kretivnosti i sa svim samopouzdanjem na svijetu. Kada smo bili mlađi svijet je se činio većim, ali ipak smo mogli da zamišljamo stvari 10 puta većim i boljim. Kada smo odrastali, naš svjet je rastao ali suprotno se dešavalo sa našim zamislima. Vi i sami znate da imate ulogu, vaši snovi su važni i vaš um je značajan. Nemojte sami da se postavljate na dno ljestvice, vi isto vrijedite kao sledeći do vas.

  1. Vi se predugo držite za neke stvari

Osnova našeg bića je energija i energija je u konstantnom stanju vibracije. Da kažemo, energija se nalazi uvijek u stanju toka. Tako bismo i mi trebali. Možemo da dozvolimo našem umu da uzme vrijeme da preradi neke stvari, to je zdravo, ali kada zaglavimo na tim stvarima i ne možemo da ih pustimo, one postaju tegovi koje mi nosimo sa sobom.

Ne shvatite me pogrešno. Život zna da šutne jako loptu na nas, i čak da šutne krivu loptu kad se najmanje nadamo tome. Dozvolite sami sebi da preradite stvari i uzimte si vremena da i to osjetite. Prihvatite vašu tugu, slavite vašu sreću i idite dalje.

  1. Ignorišete sopstvene potrebe

Lako je zapasti u ponavljajućim ciklusima koji nama ne služe, niti našem dobru. To može da bude jedan način života, posao, veza. Kada upadnemo u takav jedan ciklus, osjećamo se zarobljeno, iako smo davno znali da je bilo vrijeme da izađemo. Obično se tada emocije vrte plitko pod površinom dok zanemarujete unutrašnji glas.

  1. Gušite unutrašnji glas

“Svako ko želi može da čuje unutrašnji glas, u svakome postoji” – Ghandi

Svi smo mi iskusili intuiciju u obliku onoga što mi nazivamo “unutrašnji glas”, ali nivo intenziteta po kojem ga čujemo se razlikuje u srazmjeri sopstvene svijesti. Poznat kao blijes ugleda, ovaj prirodni instinkt može da ostane neprimjećen ako ga neko ignoriše predugo. Ali mi kada mi vjerujemo sopstvenoj intuiciji onda nam ti dozvoljava da budemo svjesniji kod nekih situacija i aktiviteta u životu. Kada slušate unutrašnji glas onda iznutra rastete.

  1. Zaglavili ste se u prošlosti

Jedini način da zadržite prošlost je ponovo proživite sjećanje. Kada ponovo proživljavamo sijećanja, mi nesvjesno regenerišemo staru energiju tih događaja, kako bi se naš ego hranio od te energije. To ponavljanje dovodi do toga da naše energije postaju zaostale i da se zaglavljuju bez ikakavog napredka.

Kada ispustite prošlost, vi povećavate vaše vibracije i stara energija odumire, dozvoljavajući novoj pozitivnoj energiji da protiče kroz nas. Nova energija donosi promjene, i promjene uvijek dovode nove prilike za rast i za usklađenost.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.