7 Drevnih životnih zakona ovog indijanskog plemena će preokrenuti vaš život

Indijanci su smatrali da je život na Zemlji svet.Dok živimo naše živote u ovim užurbanim vremenima i smetnjama, svi radimo na liječenu Zemlje ili barem u nadi da će se to dogoditi.Vijekovima, indijanci su nam postavili primjere kako osigurati da život prođe bez rata i novca.

MOLITVA

Duhovnost je ključna komponenta.Sve je sveto, uključujući i Majku Zemlju i stoga, treba je poštovati.NJihova je zahvalnost nevjerovatna prema stvoritelju i oni se mole Velikom Duhu.Kod njih nikada nije slučaj da zemlja pripada njima, nego da oni pripadaju Zemlji.

POŠTOVANJE

Još jedno ključno učenje je vjerovanje u poštovanje života.Za njih je vilin konjic jednako bitan kao i voda.Njihova primarna vjera je pomoći drugima i očuvati Zemlju.Vjeruju u mir, ravnopravnost i pravdu poštujući svu braću i sestre, bez obzira na boju kože ili nacionalnost.

SAMILOST

Svi pripadamo zemlji, ovdje se rodimo i to je ono što ostavimo, pa zašto tretirati druge drugačije s nepoštovanjem ili nedostatkom empatije? Svi smo rođeni na isti način, iz istog izvora.Liječite druge kako bi se izliječili sami, jer je život ciklus i sve što radite , ide u krug.

ISKRENOST

Iako sva plemena imaju iskrenost kao jedan od najvažnijih dijelova života, oni rade zajedno i neiskrenost kreira barijere između njih.Oni uče svoje mlade da žive pravedan put, i da ne lažu sebe a još više druge.

VELIKODUŠNOST

Iskreno smo izgubili osjećaj davanja svijetu i jednostavno samo želimo cijelo vrijeme.Uvijek mislimo ” Kako će mi ovo pomoći?” ili ”Šta mogu izvući iz ovoga?”.Međutim, davanje je bitno da se održi ravnoteža na Zemlji, jer ne možemo samo uzimati i očekivati da će planet ostati usklađen.

PONIZNOST

Treba živjeti ponizno i jednostavno.Ne vjeruju u hvalisanje.Žive na temelju zakona prirode i priroda je sve veća.Život u savršenom skladu je ključan i bez potrebe da se pokaže ili dobije potvrdu od drugih.

MUDROST

Oni vrednuju mudrost i znanje od svetih načina života.Vjeruju u mudrost koju pruža Veliki Duuh i Zemlja i nikada ne propuštaju mogućnost da prenesu vuše znanja.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.