7 Životnih ODLUKA zbog kojih ćete se definitivno KAJATI ako ih donesete

Život se temelji na odlukama.Moramo ih napraviti svaki dan, čim otvorimo oči svako jutro.Ne možemo stalno donositi pametne odluke.Neke se koriste kao lekcije, ali neke se razvuku previše i postaju velike pukotine na našem putu.

1.Previše se zadržavati na jednoj osobi

Ljubav je sjajna stvar!Ne možemo to poricati.To je svakako jedna od prvih pet moći za napredovanje u životu.Ako se previše zadržavamo na jednoj osobi, to može uzrokovati štetu oboma.Mnogi pristupaju vezama tako što daju partnerima upravljač.Morate biti svoji, prije nego što ste nečiji.Trebali bi zavisiti samo od nas samih.

2.Piti i voziti

Ne samo da je sebična stvar, to je najgora odluka u životu.Ne treba puno za budalu da uzme ključeve u pijanom stanju i da ima hrabrost voziti metalnu ubijajuću mašinu.Nemojte piti i voziti.Kajat ćete se.Garantovano.

3.Dugovi

Da, samo jedna riječ.Dug!Ako dugujemo nekome novac, dajemo svoju dušu, po današnjim zakonima.Mnogi su uspjeli podizajući kredite ali postoji bezbroj ljudi koji su izgubili život posjedovanjem dugova.

4.Pušenje prve cigarete

Mnogi su napravili ovu grešku, i mnogi još uvijek prave.Pušenje ubija.Danas je to čak ispisano na pakovanjima cigareta.Pušenje cigareta uzrokuje 87% raka pluća.Takođe nosi opterećenj za mnoge druge vrste raka i zdravstvenih problema.

5.Propuštene prilike

Suzbijamo naše osjećaje kako bismo održali mir s drugima.Kao rezultat toga, zadovoljili smo se osrednjim životom i nikada nismo postali ono što smo zaista sposobni postati.Dajte si šansu, pitajte djevojku da izađete na večeru, slijedite posao iz vaših snova!

6.Rani ulazak u brak

Kada smo mladi, sve je zabavno, i brak se čini kao sljedeći logičan korak.Trebali bismo preispitati tu opciju.Brak će uvijek biti opcija, a razvod je proces kroz koji ne želite prolaziti.

7.Biranje ponosa umjesto pravednosti

Ne bismo trebali biti previše ponosni da ne priznamo grešku koju smo napravili.Da bi imali velike snove.Da bi se pokušali zabaviti.Da bi pitali druge za pomoć.Da se pokupimo, očistimo prašinu  i idemo opet.Umjesto toga, moramo biti ponosni na način da bez obzira šta se dogodilo, uvijek  ustajemo i idemo opet.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.