7 Znakova snalažljive žene : Ona se uvijek vraća jača nego ikad

Bilo da je to zbog posla, majčinstva, odnosa itd.,većina žena razumije kako se suočiti s višestrukim stresom svakodnevno.Kada smo pod stresom, imamo dvije mogućnosti: ili se podrvgnemo pritisku ili smo borac i ustajemo iznad izazova.

Ona je besprijekorna

Pod stresom smo samo kada se usredotočimo na apsekte situacije koju ne možemo kontrolisati.Ove žene će razvrstati ono što mogu kontrolisati od onoga što ne mogu-Preuzimaju odgovornost za ono što pridonosi bilo kojoj situaciji.

Ona prihvata ono što jeste i radi da učini to boljim

Ona prihvata stvari onakve kakve jesu u tom trenutku i usredotočuje se na ono što ona može učiniti kako bi učinila boljim.Ustrajava u nastojanju da postigne rezultat koji je dobar za sve.Ona je snalažljiva i dolazi na ideje koje niko drugi ne bi smislio.

Ona ima perspektivu

Kada su okolnosti teške, čini se da sve što možete vidjeti oko sebe su problemi i teškoće.Snalažljiva žena uvijek može vidjeti veću sliku – ona zna da će život uvijek imati uspone i padove.Ona uči od grešaka koje je napravila .

Ima povjerenja u svoje sposobnosti

Ona vjeruje i slijedi svoju intuiciju.Ima realističan optimizam, vjerujući da će se situacija riješiti za nju i sve uključene, ali znajući da će zahtijevati naporan rad.Ostaje povezana s bilo kojim izvorom koij joj daje osjećaj svrhe.

Omogućava emocijama da se kreću kroz nju

Ona poštuje svoje sojećaje i dopušta si da osjeća, znajući da su odraz njezina srca i njezine ljudskosti.Ona si dopušta da se dobro isplače kada je to neophodno jer zna kako se podići i nastaviti naprijed.

Brine se o sebi

Iako je žestoko nezavisna, mnogo ljudi ovisi o njoj.Iako joj je život zauzet, zna da mora brinuti o sebi.Svakodnevno pronalazi nekoliko minuta kako bi zatvorila oči i duboko disala kako bi se smirila.Takođe redovno nadopunjuje svoju energiju vježbanjem ili pronalaženjem stvari kojima će se nasmijati.

Zrelo razmišlja

Umjesto da ima ”fiksnu misao” ona ima zrelo razmišljanje.Ona vidi situaciju u smislu onoga što ona može dobiti od nje i spremna je probati nove stvari.Ona je spremna potražiti savjete it izvora kojima vjeruje .

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.