8 Činjenica koje su pogrešne o muškarcima, ali žene i dalje čuju o njima…

Ima nekih stvari koje čujemo o muškarcima od samog početka, ali se čini da nisu istinite.Što ih prije shvatimo to ćemo brže i lakše razumjeti partnera, pronaći i sačuvati ljubav.

1.Intimnost mu nije važna

Iako muškarci izražavaju svoja osjećanja i emocije na drugačiji način od žena, trebaju bliskost isto kao i dame.I ne mislimo na intimne trenutke u krevetu, nego jednostavnu nježnost.Muškarci vole kada osjete svoju djevojku pored sebe u krevetu, kada se grle ili kada se drže za ruke.Za njih, to je emocionalna sigurnost.Osjećaju se važno.

2.On zna da je najbolji

NA prvi pogled, muškarci mogu izgledati veoma samopouzdano, jer to je ono šta društvo očekuje od njih.Trebaju da budu uspješni na poslu, dobri muževi i očevi, i sjajni ljubavnici.To je veliki pritisak, i duboko u sebi većina muškaraca ima mnogo sumnji.Zato bi svaka žena trebala da uvjeri svog muškarca da je vrijedan i da je blagoslovljena što ima njegovu ljubav.

3.Polovi mogu biti jednaki danas

Ne govorimo o jednakim pravima za glasanje, rad i život.Mislimo da su muškarci potpuno drugačiji od žena, kada je riječ o slušanju, fokusiranju na mnoge probleme u isto vrijeme,itd..Dajte svome partneru jasna i realistična očekivanja i prihvatite ga onakvog kakav jest.

4.Možete ga promijeniti

Nažalost, da se prevaziđe destruktivno ponašanje nije dovoljna ljubav jedne žene.Može biti od pomoći, ali osoba koju želite da liječite mora da bude u potpunosti posvećena i željeti da se promijeni.

5.Trebate se boriti malo

Žene uvijek čuju da ako žele da postignu nešto trebaju da se bore za to sa muškarcem.To nije istina.U dobroj vezi komunikacija je veoma važna.Muškarci, i ako na drugačiji način, su sposobni da imaju produktivne razgovore.Neke teme su možda teške ali sve se može riješiti vremenom i argumentima.

6.Trebate mu biti kao mama

Naravno, važno je brinuti o vašem partneru ako ste u vezi.Ali žena bi uvijek trebala zapamtiti da prije svega ima odraslog partnera, a ne čovjeka-bebu.Žena ne može biti jedina koja je odgovorna za sve u vezi, ne može biti sama u tome, i definitivno može očekivati da se njen partner ponaša kao muškarac.

7.Muškarci žele ženu koja će biti kod kuće

Iako su nam godinama govorili da je ženino mjesto u kući, da bi se trebala brinuti od mužu i djeci, jer to je ono što muškarac želi…vremena su se promijenila.Muškarcima se zapravo dopadaju žene koje znaju šta žele i koje su samopouzdane.

8.On je taj koji nas mora činiti srećnim

Takvo uvjerenje donosi mnogo pritiska većini muškaraca, i mnogo razočarenja ženama, koji otkriju da je život mnogo teži i komplikovaniji.Žene su takođe odgovorne za vezu, i ako žele da traje dugo najvažnija stvar je uzajamno povjerenje, komunikacija i angažovanje.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.