9 Način na koje će vaša ljubav biti DRUGAČIJA nakon SLOMLJENOG SRCA

”Srce je napravljeno da bude slomljeno.”- Oscar Wilde

U nekom trenutku u našim životima imali smo slomljeno srce.Strašno zar ne?Osjećate kako se svijet ruši.Postoje emocije zaglavljene u vašem grlu i vaš um je sličan oštećenoj ploči…ponavljajući sjećanja koje je bolje zaboraviti.Znači li to da nećete više voljeti?Prema meni, u čudu ljudskog srca, ono pokupi slomljene dijelove, stastavi ih zajedno i ponovo je sposobno da voli!

1.Realističniji ste kada je u pitanju biranje partnera

Znate za činjenicu da su leptirići privremeni i nikada ne želite iskusiti bol kretanja dalje.Vi nikada nećete ponoviti put kojim ste već išli i pokušat ćete izbjeći slične osobine ličnosti u drugoj osobi.To je u redu.Za promjenu, mislite o sebi.

2.Primjećujete upozoravajuće znakove za koje ste nekada bili slijepi

Pogreške su ljudske, ali nemojte biti slijepi za njih.Sada vidite upozorenja brže jer znate šta će se dogoditi sljedeće.Bolje je ogoliti dušu svom novom partneru, tako da i on ili ona mogu izbjeći iste izbore ili situacije.

3.Možda će vam ovaj put trebati više vremena da se zaljubite

Dajte sebi vremena da se izliječite.Morat ćete raditi na strahovima koji su ostali iza raskida.Sve dok ne budete spremni preuzeti veliki skok vjere, nemojte.

4.Oprezniji ste kada je u pitanju otvaranje srca

S vašom ranjivom iskrenošću, dali ste nekome neizmjernu moć.Dijelili ste svoja zrnca u vašem životu i oni više nisu dio njega.Razmislite dva puta da li je osoba vrijedna toga.

5.Možda ćete biti cinični u vezi nekih stvari

Možete izgubiti vjeru u ljubav.Možda mislite da ni jedan drugi odnos neće trajati.Ali nije li ljubav vrijedna poduzimanja rizika?Možete bii slomljeni, ali nemojte biti ogorčeni.

6.Neke stvari će uvijek biti zabranjene

Slomljeni odnosi mogu imati lijepe fragmente i ne možete ih se riješiti.Mjesto gdje vas je bivši zaprosio, posebni nadimci , filmovi koje ste gledali uvijek zajedno ili slušali određenu pjesmu.Te male stvari će vam biti zabranjena mjesta na kojima nova ljubav ne može ući.

7.Od nekih stvari ne možete pobjeći

Na kraju ćete saznati vrijednosti sjećanja i razmisliti o pravljenju novih.Ako ste živjeli zajedno sa svojim partnerom, vaša će kuća izgledati kao ukleta i sve će vas podsjećati na bivšeg.Znači li to da ne možete više živjeti tamo?Napravit ćete nove uspomene, ali malo će ostati urezano, to je nemilosrdna istina.

8.Vaše srce će dobiti novi oblik i veličinu

Nikad više nećete biti isti.Prihvatite promjene i razvijajte se za svoju sljedeću ljubav.

9.Naučit ćete da ni jedan ljubavnik nije isti

Svaka ljubav je novo iskustvo koje vas uči mnogim stvarima.Svaki odnos je jedinstven i to je ono što ljubav čini tako čijetkom.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.