Ako bi vaša tuga mogla govoriti, evo šta bi vam rekla

Ako bi tuga mogla govoriti rekla bi , ”Žao mi je”.

Žao mi je što sam došla na tvoja vrata umjesto ljubavi.Ali i ja sam sačinjena od ljubavi takođe.U suštini, volim toliko da boli kada izgubim ljude koje volim.

Ako bi tuga mogla govoriti rekla bi, ”Ti možeš preživjeti.”

Znam da možda ne biste željeli.Znam da možda život nije vrijedan življenja bez nekih.Znam da se zemlja sružila ispod vaših stopala.Znam da je dio vas umro sa tom osobom.I znam da možete preživjeti, u određeno vrijeme, jednog trenutka, jednog dana.

Ako bi tuga mogla govoriti rekla bi, ”Molim te ne skrivaj me.”

Znam da je ljudima teško kada te vide samnom.Znam da vaši prijatelji ne znaju šta da kažu.Znam da je lakše da me sakriješ kada imaš društvo za večerom.

Ali i ja bih htjela da sjedim za stolom.Hoćeš li me pustiti da govorim?Hoćeš li me saslušati? Ne mogu obećati da ću biti kulturna i smirena.Možda ću povisiti ton jer sam ljuta ili ću se srušiti u moru suza, ali ako me možeš pustiti van, ne moram to zadržavati ovdje, u tebi.Voljela bih da stvorim više prostora za sve nas da postojimo.Ti, ja, ljubav, bijes, smijeh, mir, nada, radost…ima dovoljno mjesta za sve nas u tvom srcu.

Ako bi tuga mogla govoriti rekla bi , ”Volim te.”

Vi možda ne volite mene, ali ja vas volim.Volim kako volite mnogo.Volim kako se brinete o bebama koje su izgubile mamu ili tatu.Volim kako brinete o svojim voljenima čak i ako već dugo nisu tu.Volim kako ne dozvoljavate svijetu da ih zaboravi, da su bili bitni, i da su dio vas.

Ako bi tuga mogla govoriti rekla bi, ”Pronađi svoj način.”

Čini se da ima mnogo eksperta koji znaju o meni.Kažu da dolazim u fazama i pričaju o meni kao da sam nešto preko čega se treba prijeći, kao prehlada.Ono što vam mogu reći je da nema ništa pogrešno u vezi mene i nema ništa pogrešno u vezi vas.Ja nisam bolest, ja sam tuga.Ja sam važeće iskustvo i emocija i nema pravog načina da me zadržite.Ima samo vaš način.Dva čovjeka me ne doživljavaju na isti način.Hajde da nađemo naš način da plešemo zajedno, da plačemo zajedno, da se slomimo zajedno, da se izliječimo zajedno.

Hajde da nađemo naš način kroz ovaj kratak i prelijepi život.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.