Ako imate problema sa snom, ovaj trik će vam pomoći da zaspite u roku od 60 sekundi

Mnogi od nas imaju poteškoće da zaspu tokom noći.To je čest problem, i ja se lično borim s njim.Nije da nisam umorna – ja jesam.Jednostavno je teško ušutkati um.Kada pokušavam zaspati, moj um često luta dok razmišljam o bezbrojnim mislima.S vremena na vrijeme, može mi trebati sat ili dva samo da zaspim.

Nije tajna da nedostatak sna nije zdravo.Trebamo prosječno 6-8 sati sna svake večeri kako bismo funkcionisali tokom dana.

Gubitak sna može rezultirati različitim problemima :

Srčane bolesti

Srčani udar

Zastoj srca

Napravilni otkucaji srca

Visok krvni pritisak

Dijabetes

Srećom, postoji nevjerovatan mali trik koji se naziva tehnikom disanja ”4-7-8” koja će vam pomoći da zaspite samo za 60 sekundi.Razvijen od strane dr.Andrew Weila, ovu tehniku je iznimno lako slijediti.To je mješavina meditacije i disanja na način koji pomaže vašem tijelu da se suprotstavi stresu.

Ideja tehnike je udahnuti kroz nos četiri sekunde.držite ovaj dah 7 sekundi.Zatim izdišite osam sekundi.Ponovite ovo tri puta i trebali biste zaspati.Tehnika smiruje brzinu otkucaja srca i opušta vaše tijelo.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.