”Ako odem, nestaću ZAUVIJEK”: Imao si dovoljno drugih šansi.

Osjećam se kao da uvijek postoji jedna osoba u vezi koja voli više, govori malo nježnije i pokazuje malo više ljubavi.Ta osoba sam uvijek bila ja.Trebalo je gotovo tri godine da saznam da sam zaljubljena u narcista.Biti empata, sve što sam pokušavala učiniti je da razumijem tvoj život i brinem se za tebe.

Natrag i naprijed idemo, u ovom predvorju pakla da li bi trebali okončati stvari zauvijek ili nastaviti ovu otrovnu vezu, ali mi smo zavisni jedno o drugome.Međutim, ne postajemo mlađi, i ova vrtoglavica je iscrpljujuća.Zašto te volim, iako si neljubazan? Osjećam mučninu u trbuhu sa svakim danom koji prolazi, jer postajem sve više i više nevidljiva.

Uz sve to, postoji samo jedna stvar koja bi se mogla reći – ako odem opet, nestaću zauvijek.U potpunosti si me izgubio.Otišla sam jednom prije, ali nešto se dogodilo i vratila sam se, nakon samo nekoliko mjeseci .Do  sad si me držao neko vrijeme, ali moram to učiniti za sebe.Koliko god te volim, kad odem, ja ću biti duh.Zaslužujem da tugujem, oporavim se i krenem dalje.Ne mogu si to ponovo uraditi.

Rekao si da će ova put biti drugačije.Biće promjena.Provest ćeš vrijeme samnom, i neću biti sama.Znam da oboje imamo vrlo zahtjevne poslove, ali to nije izgovor zašto ovo nije uspjelo.Dugujem sebi da krenem dalje.AKo odem, nemoj očekivati da ću se vratiti.Volim te.I mislim da ću uvijek.Ali ne mogu nastaviti osjećati se kao da se slamam svaki dan kada sam sa tobom.

Kada odem nikada se više neću vratiti iz mnogih razloga i mnogo ću ti nedostajati.Poželjet ćeš da nisi uzimao sve zdravo za gotovo.I znam da kada odem, bit ćeš povrijeđen i osjećat ćeš se prazno.Iste stvari koje ja osjećam svakodnevno.Kada odem, neću se vratiti, i nikada više nećeš čuti za mene.

Ja zaslužujem sreću, i ti takođe, možda to jednostavno ne možemo pronaći zajedno.Uvijek ću dovoditi u pitanje činjenicu da sam sada ovdje i volim te kao da nikada prije nisam voljela nikoga i da mi isto to ne možeš pokazati zauzvrat.Zato kada odem, brinut ću se ta sebe i pronaći unutrašnji mir.Ja ću krenuti dalje i započeti novo poglavlje.To će boljeti, ali kada kažem ‘zbogom’ , biće to zauvijek.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.