Ako u vezi gubite SEBE, onda to NIJE KOMPROMIS!

”Šta bi htjela za večeru?” Šta god ti želiš

”Gdje da idemo na godišnji odmor?” Valjda možemo ići na našu omiljenu plažu (opet)

To bi moglo zvučati koa male situacije, ali s vremenom se ti kompromisi mogu povećati.Ako neprestano odustajete od svojih potreba, možda ste izgubili iz vida ono što vam je zaista bitno.

Evo nekoliko pitanja koja će vam pomoći identificirati ako se izgubite u vezi:

Koje vrste aktivnosti obavljate zajedno? Jeste li u potrazi za hobijima i interesima koje svki od vas sugeriše ili jednostavno idete samo za drugom osobom?

Kada gledate televiziju, gledate li programe koje vaš partner odabere koje vi zapravo ne želite gledati?

S čijim prijateljima najviše vremena provodite, sa vašim ili od vašeg partnera? Je li prilično uravnoteženo? AKo nije uravnoteženo, je li to vaš vlastiti odabir ili želite biti ”dobra” djevojka?

Ako idete jesti, naručujete li šta želite ili uzimate ono što i vaš partner?

Ako ste rpeviše ugroženi otkrit ćete da čak ni ne znate šta želite naručiti ili gdje želite ići na godišnji odmor – jednostavno ste navikli na tuđe planove.Ako je ovo istinito, vrijeme je da vratite svoje želje.

Započnite pitajući se glasno : ” Hmmm, šta bi se meni svijdelo?”

Na početku odaberite jednostavnu situaciju, na primjer , ”Hmm , šta bi danas voljela obući?”

Umjesto da obučete ono što mislite da će drugi cijeniti, izaberite nešto zbog čega ćete biti uzbuđeni.AKo ste u restoranu sa svojim partnerom, prijateljima ili kolegama, provjerite koja vama hrana odgovara i naručite to ( umjesto da uzimate ono što drugi uzimaju)

Dok vraćate svoje želje u malim situacijama poput ovih, lakše ćete se zauzeti za ono što želite i što vam je važno većinu vremena.

Ako idete s programom , jer je to ono što mislite da vaš partner želi, možete tokom vremena izgraditi ogorčenje koje nije zdravo za bilo kakav odnos.To može izazvati više zla nego dobrog.Kada su dva cijela potpuna ljudska bića u vezi, samo nebo je granica!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.