Brutalno iskrena: Ne draga moja nisi ti hrabra, ti si pametna jer si se bogato udala

Jutros kada sam se probudila još uvijek je bio mrak, padala je sitna kiša i najljepše mjesto na svijetu mi se činio moj krevet. Nisam željela da napustim to mjesto ali sam morala. 

Morala sam zbog računa, hrane, školarine i još mnogih drugih stvari. I dok sam se umivala pogledala sam se u ogledalo i pomislila koliko sam glupa što se nisam bogato udala. Onda sam se sjetila svih onih žena koje su imale vremena da pišu knjige iako su bile nepismene.

Ili one koje dizajniraju odjeću za svadbu drugih pametnih udavača. Ja sam uvijek bila sa nekim šarmantnim i neshvaćenim muškarcima, bio je tu i jedan talijanski grof kog sam ostavila jer mi je nešto izvukao živce. Sada tačno znam na čemu zavidim tim ženama kojima je najveći problem što žive u kući veličine deset mojih dvosobnih stanova.

One su jutros ostale u krevetu oko 10, izležavale se sat vremena i pile kafu do 12, što ja nisam mogla. Nemaju nikoga ko im na poslu jaše po živcima, ne žive na četvrtom spratu bez lifta i ne penju se uz tristo stepenika svaki dan sa po tri kese u svakoj ruci i dušom u nosu. 

One svoje tijelo zatežu u privatnim teretanama, ne dižu kredit za ljetovanje koji otplaćuju dvije godine, ljetuju i zimi i ljeti. Imaju vilu na nekom odličnom ostrvu gdje pišu one glupe knjige, vježbaju jogu i pijuckaju šampanjac i razmišljaju o tome kako život nije fer. 

Imaju kupatilo veličine moje dnevne sobe, sa tušem koji izlazi iz plafona. Najboljim prijateljicama poklanjaju auto za rođendan i ne kazu “duguješ mi poklon za rođendan”. Ne moraju ništa, a mogu šta hoće. Jedini trud koji ulažu je onaj u sebe i tolerisanje bivših ili budućih bogatih muževa. 

Kada kod se neka od njih okrene u svom mekanom krevetu, jednoj ženi koja sve može i hoće sama iskoči iskoči novi žulj, bora, tu je i tahikardija, zaigra oko, probudi se štitna, i zapita se ko je ovde glup? Shvatam da nikada neću izaći iz nečijeg privatnog aviona sa dobrom frizurom i sjetim se komentara jedne moje dobre prijateljice kada je jedna televizija emitovala porođaj jedne poznate pjevačice.

Rekla je: “Nisam ja ona, nisam se bogato udala, nemam sobarice, bebisiterku i hrpu posluge da brinu o mojoj djeci, kući i mužu pa da ja mogu nasmijana na posao i pjevajuči na porođaj. I još kaže da je hrabra. Ne draga moja nisi ti hrabra, ti si pametna jer si se dobro udala i to sada dobro plasiraš. Hrabre su one koje koje žive i rađaju djecu u ovoj našoj zemlji iza kamera.”

Izvor: Infpult