Budite dovoljno hrabri da odete kada nemate zbog čega da ostanete

Ponekad imati hrabrosti koju trebate je mnogo lakše reći nego učiniti. Svi želimo biti jaki i ustati za sebe, ali većinu vremena to zapravo ne možemo učiniti ili ne znamo kako to učiniti.

Kada je riječ o odnosima mnogi od nas se zdržavaju više nego što bi trebali. Držimo se nekoga ili zato što nam je stalo ili jer smo ranjivi. Znamo da za nas nema tu ništa, a ipak još ostajemo tu.

Moramo pronaći hrabrost i volju da napustimo otrovne situacije i otrovne ljude. Iako je teško suočiti se s nečim novim, to je vrijedno toga. Znati kada otići i kada ostati je korisno za sve koji su uključeni.

Ponekad je zastrašujuće otići od nekoga tko je toliko blizu vama tako dugo, ali ostajanje će vas više razdvojiti. Zašto se smatra sebičnim napustiti toksične ljude?

Prečesto se bojimo pustiti, krenuti dalje. Zabrinuti smo da nećemo naći nikoga drugoga. Odbijamo zaroniti u nepoznato jer je upravo to, nepoznato. Dopustili smo da se stvari gomilaju i naprave toliko štete, sve zbog čega?

Ne biste nikada trebali ostati s nekim kada ste već izgubili sve zbog čega je vrijedno ostati. Ne biste trebali prisiliti da budete s nekim ko ne želite biti s vama i sigurno ne biste trebali dopustiti da vas bilo tko zlostavlja ili iskoristi. Obnova vašeg života bit će teška, ali neće biti nemoguće.

Ponekad morate provesti neko vrijeme sami kako biste pronašli svoje istinsko ja. Nema ništa loše u tome da malo istražujete. Ponekad najteže odluke koje donosimo su najvrednije .

Imamo samo jedan život, zašto ga trošiti na nekoga tko već ide dalje ili netko tko odbije da vas tretira ispravno? Izađite u svijet i pronađite nešto što vas čini vrijednim. Ne morate biti u vezi da biste bili sretni.

Prava sreća dolazi iznutra. Jednostavno, nikada ne dopustite nekome da vas natjera da se osjećate kao da ste samo opcija. Ne morate se držati stvari na koje ste navikli, možete pronaći nešto još bolje ako se oslobodite i krenete naprijed.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.