“Budite vrijedni, ali ne stavljajte posao iznad porodice” – 15 životnih savjeta od šesdesetgodišnjaka

1. Vi možete proživeti dug, ili kratak život – niko to ne zna. Kako god bude – potrebno je o svom zdravlju brinuti u mladosti. 2. Prijatelj je onaj koji će vam priteći u pomoć, čak, i ako ga pozovete u dva sata posle ponoći. Ostali su samo poznanici.

3. Nećete primetiti kako vaša deca odrastu. Zato provodite sa njima što više vremena. 4. Najvažnijia osoba u vašem životu je – osoba koja je pristala da deli život sa vama. Posmatrajte to, baš na ovaj način. 5. Niko još nije umro sa žaljenjem da je malo radio u svom životu. Budite vredni, ali ne stavljajte posao iznad porodice, prijatelja, i na kraju krajeva, samog sebe!

6. Ako ste umorni od života, jednostavno stanite i razmislite o sadašnjem trenutku, pokušajte da uživate u onome što je lepo, i zaista, važno za vas. Duboko udahnite, opustite se. I shvatite da je sve relativno. 7. Imamo samo jedan život. Nemojte se probuditi jednog dana sa saznanjem da vam je već 60, i niste ostvarili ono o čemu ste sanjali celog života.

8. Verovatno ovo i nije baš neki dubokoumni savet, kao drugi, ali ipak: perite zube redovno, vodite o njima računa, jer zubni problemi su grozni. 9. Ne sledite sve savete kao biblijske zapovesti. Možete potražiti savet od nekog koga cenite, zatim izvagati, još jednom, svoju situaciju, i doneti SOPSTVENU odluku.

10. Stvari – to su samo stvari. Ne držite se za materijalne objekte, držite se za vreme i događaje. 11. Povrede, koje ste zadobili danas, govoriće o vama i u starosti.. Čak, i ako mislite da ste ih u potpunosti izlečili. VERUJTE!

12 Cenite svaki trenutak i svaki detalj. U mladosti se uvek želi sve odjednom, i sve odmah. Ali, zašto ne probati ceniti sitnice. Nismo večni, i najveće zadovoljstvo, koje možemo priuštiti – to je uživati u svakom trenutku. Umesto kuckanja poruka, javite se na telefon i popričajte. Obiđite majku, onako, bez ikakvog razloga. Upijajte svaki tren.

13. Plaćajte sve svoje račune i klonite se dugova. 14. Ljubomora uništava odnose. Imajte poverenja u svoju drugu polovinu. Ako ne verujete njoj, u koga ćete drugog imate poverenja? 15. Ako imate neostvareni san, vi svejedno morate barem pokušati da se približite ka njegovom ostvarenju. Jer, sa godinama on će se činiti još neostvarljivijim.

Izvor: uspesnazena