Čitanje ove predivne priče može spasiti vašu vezu : Birajte njega ili nju svaki dan

Listao sam po Fejsbuku kada sam zapazio priču napisanu od Bryan Reevesa,  koji je sa svojim riječima rekao da je preživio mnogobrojne tamne noći duše i radio je mnoge glupe stvari koje su ga podučile dobro.

Mislim da većina ljudi koji su doživili ljubav će se povezati sa ovom pričom i da će priča služiti kao poziv za buđenje za one koji imaju tu posebnu osobu u svom životu.

Proveo sam 5 godina ozleđivajući jednu dobru ženu jer sam bio sa njom ali nikad nisam u potpunosti izabrao nju.

Nisam htio da budem sa njom. Ja sam stvarno htio da biram nju. Bila je jedna ekskvizitna žena, pametna i smiješna i zgodna i nježna. Mogla je da nasmije moje cijelo tijelo sa njenim brzim, tamnim umom i da napravi kratki spoj u mom mozgu za njenom erotičnom ljepotom. Budeći se svako jutro sa njom u mom zagrljaju je bilo moje mjesto sreće. Volio sam je divlje.

Nažalost, kao što se i dešava sa mnogim mladim ljudima, naše neznanje o ljubavi dovelo je do stresnih izazova u našoj vezi. Ubrzo, kada se moje jutarnje sanjarenje izmakelo za usiljeni, nezreli način našeg zajedničkog svakodnevnog života, počeo sam da se pitam jel postoji druga žena koju mi je lakše voljeti, i koja bi mene bolje voljela.

Kako su mjeseci prolazili, i ta misao se odjekivala sve više i više u mojoj glavi, ja sam je birao sve manje i manje. Svaki dan, svih pet godina, birao sam je sve manje i manje.

Ostao sam sa njom. Prestao sam da je biram. Oboje smo patili.

Da sam izabrao nju, to bi značilo da se fokusiram na svakodnevne poklone što je donosila u moj život za koje sam mogao da budem zahvalan: njen smijeh, njenu ljepotu, senzitivnost, razigranost, prijateljstvo, i toliko puno drugih stvari.

Nažalost, teško mi je palo da prihvatim – ili čak vidim  šta je to bilo divno na njoj.

Bio sam previše fokusiran na bijes, nesigurnost, zahtjeve, i druge aspekte njene snažne ličnosti koje su ribale od mene. Što sam se više fokusirao na njenu lošu stranu, to sam je više video, i tako sam reflektirao njenu najgoru stranu sa svojim najgorim ponašanjem. Prirodno, to je samo uvećavalo napetost u našoj vezi, zbog čega sam je birao još manje.

Tako se naša smrtna spirala okretala 5 godina.

Borila se jako da je izaberem. To je zadatak budale. Ne možeš natjerati nekoga da izabere tebe, iako te možda voli.

Da budemo fer, i ona mene nije potpuno izabrala. Njene bijesom punjene uvrede koje mi je često davala mi je bio dovoljan dokaz.

Ali sada shvatam da je često bila ljuta jer se nije osijećala sigurno samnom. Osijećala je da je ne biram svaki dan, u mojim riječima i postupcima, i bojala se da bi je napustio.

Zapravo, nisam je napustio.

Ne birajući je svaki dan za 5 godina, gledajući samo loše u njoj umjesto da sam je obožavao, ja sam je dezertirao.

Kao jedan skupocijeni cvijet koji sam ponosno unjeo u kuću ali zaboravio sam da ga zalivam, ja sam nju ostavio bezbroj puta da uvene u suvoj vatri našeg intimnog odnosa.

Nikad više neću da ne biram ženu koju volim.

Bila bi tortura za sve.

Ako ste u vezi, pozivam vas da se zapitate ovo pitanje:

“Zašto biram svoga partnera danas?”

Ako ne možete da nađete zadovoljavajući odgovor, kopajte dublje i nađite jedan. Može i da bude toliko jednostavno da primjetite da je u dubini vašeg srca odgovor jednostavno “Zato”

Ako ne možete da ga nađete danas, zapitajte se opet sutra. Svi mi ponekad imamo nepovezane dane.

Ali ako previše dana prođe i jednostavno ne možete da se povežete zašto birate svoga partnera, i ako je vaša veza zatrpana stresom, pustite partnera da ide. Napravite mjesto za drugu osobu koja može da uđe u vaš život i gledajte nju sa novim pogledom i znatiželjnim srcem koje će entuzijastično da bira njih svaki dan.

Vaša voljena osoba zaslužuje svakodnevnu ljubav. Svaki dan.

A i vi zaslužujete to.

Birajte pažljivo.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.