Čudesna tačka Feng fu : Podmlađuje cijeli ORGANIZAM.Nevjerovatno ali istinito!

Kineska medicina krije mnoge tajne dugovječnosti, zdravlja i ljepote. Svi smo čuli za akupunkturu, akupresuru, chi qong i ostale tehnike izlječenja.

Među morem njih, izdvojili smo jednu vrlo jednostavnu metodu za pomlađivanje organizma koju možete prakticirati kod kuće, a ne iziskuje puno vremena i još manje novaca. Radi se o stavljanju kocke leda na posebno mjesto u predjelu vrata, točnije između tetiva u predjelu vrata na potiljku gdje je rupica u kojoj se spajaju glava i vrat.

Kinezi tu točki nazivaju Feng Fu ili utočište vjetra, a tvrde kako pomlađuje cijeli organizam, uklanja bolesti te donosi energiju, polet i dobro raspoloženje. Kako? Izuzetno jednostavnom metodom koju možete početi prakticirati već danas!

Neke od glavnih prednosti ove metode :

1.Poboljšava kvalitet sna

Feng fu tačka pomaže poboljšavanju kvaliteta sna.Ako patite od od nesanice ili imate problema sa snom, ova metoda mogla bi vam pomoći.

2.Ublažava PMS simptome

Dugo su tvrdili da postoji unutrašnja veza između baze lobanje i raznih simptoma boli PMS-a.To uključuje bol u trbuhu, upalu i grčeve.

3.Digestivni sistem

Osima ublažavanja bolova u trbuhu, grčeva i upale, takođe smanjuje nadutost, gasove i probavne smetnje.

Postupak  metode

Lezite na trbuh ili sjednite. Stavite 1 kocku leda (otprilike 2×2 cm) na tačku Feng Fu (u rupicu na potiljku) i držite je tako 20-ak minuta. Kocka leda se može fiksirati zavojem ili nečim sličnim. Radite to redovito sa stankama od 2-3 dana, ujutro   i navečer prije spavanja.

Prehladu kod ove metode nije moguće navući usprkos osjećaju hladnoće na vratu, ali se već za 30-40 sekundi počinje osjećati toplina u tom predjelu glave. Prvih nekoliko dana imat ćete osjećaj euforije i poleta zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.